Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Haliliyeli Gençler Tarihin “Sıfır” Noktasında

Haliliye İlçesinde yer alan ve tarihin bilinen en eski yapıtı olan Göbeklitepe’nin “Daha eskisi yok” sloganıyla tanıtımını yürüten Başkan Fevzi Demirkol, Göbeklitepe’nin her kesim tarafından bilinmesi ve tanınması amacıyla yeni bir çalışma daha başlattı. Haliliye İlçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin de, Göbeklitepe’yi bilmesi, tanıması ve tarihi önemini anlamaları amaçlanan “Gençler tarihin sıfır noktasında” çalışması kapsamında Süleymaniye Ortaokulundan ilk grup öğrenciler Göbeklitepe’ye götürüldü.

Okul önünden minibüslerle alınan öğrencilere, çeşitli hediyelerde taktim edildi. Göbeklitepe’yi ilk defa görme ve tanıma imkanı bulunan öğrencilere, rehberler tarafından da tarihi konusunda bilgiler verdildi. Göbeklitepe’deki tarihi kalıntıları merakla inceleyen öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yapılan geziden dolayı çok mutlu olduklarını, tarihi yerinde öğrendiklerini ve öğrendikleri tarihi çevrelerine de anlatacaklarını ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı tanıdığı için Başkan Fevzi Demirkol’a ve Haliliye Belediyesine teşekkür ettiklerini söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49