Bu haber kez okundu.

Halfeti’nin doğal zenginliklerine sahip çıkılacak
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesinde gerçekleştirilen, Halfeti-Gaziantep Fırat Kıyılarının Turizm Destinasyonu Değerlendirme Toplantısına katıldı.
 
Toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Danışmanı Hamza Taşkeser, Sınır Koordinatör Valisi Veysel Dalmaz, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Gaziantepli ve Şanlıurfalı daire amirleri ile Turizmciler katıldı.
 
Halfeti ve Yavuzeli kıyı şeridinde yapılması düşünülen projeleri dinleyen Vali Celalettin Güvenç, ilk olarak teknelerin yanaşacağı kıyı düzenlemelerinin yapılarak, ulaşım sisteminin kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İpekyol Kalkınma Ajansı arasında hazırlanan Turizm Master Planı, GAP İdaresi Turizm Master Planı, Denizcilik Müsteşarlığının çalışmaları, Şanlıurfa Valiliğinin Halfeti Ulucamii ve Savaşan Köyüyle ilgili yapılan çalışmalar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının çalışmalarından faydalanılması gerektiğini ifade eden Vali Güvenç, yapılan bütün çalışmaların derlenerek, Şanlıurfa’da Fırat Turizm Vadisi ve Kıyı Yapıları Çalıştayı adı altında koordineli bir şekilde hazırlık yapılmasını istedi.
 
Görüşmenin ardından toplantı gündemine ilişkin açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, Gaziantep İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Özel İdaresi’nin birlikte Halfeti’nin geleceği hakkında bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız Halfeti’nin kıyı yapılarını ayağı kaldırmak, suların arıtılmasını sağlamak, Halfeti’yi ulaşılabilir hale getirmektir. Bunun için yeni kıyı yapılarının oluşturulması, ulaşım yollarının yapılması gerekiyor. Seviyenin yükselmesi için mutlaka arıtma tesislerinin yapılması; Savaşan Köyünün, Çeken Mahallesinin ayağı kaldırılması; bu doğa harikası beldemizin sadece iç turizme değil dünya turizmine de kazandırılması gerekiyor. Zaten üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Şimdi Hamza Beyin koordinesinde kendisi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey’in talimatıyla bölgeye teşrif ettiler. Bütün bu projeleri derleyip toparlayarak bir araya getirip değerlendireceğiz. Öyle zannediyorum ki iki ay içerisinde teknik arkadaşlarımız Ulaşım yolları, kıyı yapılarıyla ilgili bir hazırlık çalışması yapacaklar. Ondan sonra belki Halfeti’de belki Gaziantep’te veya Şanlıurfa’da, Gaziantep Valisi ve Belediye Başkanı ile Şanlıurfa’dan da Belediye Başkanımızla birlikte bir çalıştay yaparız. Bu çalıştaydan sonrada önümüzü daha iyi görürüz” dedi.
 
Açıklamasında Doğal zenginliklere sahip çıkılması, çevrenin kirletilmemesi, korunması gerektiğini vurgulayan Vali Güvenç, Halfeti’nin dünya çapında bir hazine olduğunu dile getirerek, “Bu hazineyi hep birlikte değerlendireceğiz. Ayrıca Halfeti Ulu Caminin projesi hazır, Kaymakamımız Ankara’ya gidiyor. Ulu Caminin ayağı kaldırılması lazım. Söküp yeniden yapmayı düşünüyoruz. Bütün bunların hepsini bir araya getirdiğimizde yepyeni bir Halfeti ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Danışmanı Hamza Taşkeser ise, Halfeti’nin gizli kalmış bir cennet olduğunu kaydederek, “Bu cenneti dünyaya tanıtmamız lazım. Tabi bunu tanıtırken de dünyadaki tüm modern imkânları kullanmamız lazım. Burada bir tekne turizmi oluşmuş. Yerel imkânlarla güzel iskeleler yapılmış. Ancak bunlar standartlara uygun değil. İnsanların can güvenliği açısından uluslararası standartların getirilmesi lazım. Bu anlamda biz, arkadaşlarımızla geldik, bir takım incelemeler yaptık. Buradaki iskelelerin standartlara uygun yapılması için çalışmalar yapacağız. Hem Gaziantep tarafı hem Şanlıurfa tarafı iki ilin koordinesinde her iki taraftaki kıyı yapılarını iskele şeklinde düşünüyoruz. Çünkü burası baraj gölü olduğundan belli dönemlerde seviye farkı düşüp artabiliyor. Buraya sabit bir kıyı yapısı düşünmüyoruz. Yüzer olarak yapacağız iskeleleri. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız. İnşallah burası daha kolay ulaşılır, Dünyanın cazibe
 
merkezi haline gelecek. Rum Kale çok önemli dünyaca tanınıyor. Buraya gelen turistlere çok modern şartlarda, modern araçlarla ulaşım imkânı sunmamız gerekiyor. Bu da görevimiz. Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım buraya çok ciddi mana da destek veriyor. Burayla ilgili özellikle talimatları var. Kısa süre içerisinde burayı kullanılır hale getireceğiz” dedi.
 
Öte yandan yapılan toplantıda, ilçeye feribot ulaşımı da dâhil olmak üzere, yapılacak hazırlık çalışmalarının ardından ulaşım konusunda yeni yolların yapılması hedefleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49