Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sanlıurafspor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti

Bu haber kez okundu.

Güneydoğu’nun Saklı Cenneti Halfeti
Birecik Barajı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalan, Sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında 'sakin şehirler' ağına dahil ettiği Halfeti tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle turist çekmeye devam ediyor.
Turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Halfeti’de Yaz mevsimi ile birlikte turizm hareketliliği yaşanmaya başlandı.
GÜNEYDOĞU’NUN SAKLI CENNETİ HALFETİ
Doğal güzelliği ve suya gömülen evleriyle göz kamaştıran Halfeti'yi her gün binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Tekne turuna katılan turistler, doğayla birlikte tarihin de tadına varıyor. Müzik eşliğinde tekne turuna başlayan turistler, Fırat Nehrinin kenarına kurulan medeniyetlerden kalan tarihi yapılar ve mağaraları görme fırsatı buluyor. Yaklaşık bir saat süren turla birlikte Rumkale ve Batık Minareyi de görme imkanı bulan turistler tekne turunu başladıkları Halfeti'de sonlandırıyor. Yöresel yemekleri yeme imkanı bulan turistler, tarihi evlerin arasında yürüyüş yaptıktan sonra ilçeden ayrılıyor.
'SAKİN ŞEHİR' ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLÜYOR
İlçede özellikle hafta sonları yaşanan ziyaretçi yoğunluğu dolayısıyla turizmciler talebi karşılamakta zaman zaman zorluk yaşıyor. Yerli ve yabancı turistler, "karagül"ü de yakından görme imkanı buluyor.
Halfeti, ilkbahar ve yaz aylarında turistlerin yanı sıra araştırmacıların ve fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor.
İlçede birçok kişi tekne turları ve günü birlik işlerde çalışarak, aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49