Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Güneydoğu Anadolu'nun Bodrumu Sessizliğe Büründü

2000 Yılında Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti, Yaz'ın yoğun geçen turizm sezonunun ardından Kış'ın sessizliğe büründü.

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen İlkbahar , yaz ve Sonbahar'da binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırladı.

Halfeti birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi değerlere sahip olan küçük sakin bir ilçedir. İlçeye gelen turistleri ilk öncelikle Fırat nehri üzerinde tekne ile Çekem Mahallesi, Beresül köyü ve Rumkale (Aziz Nerses kilisesi, Barşavma Manastırı, su sarnıçları ve su kuyuları) turu ile tamamlanmaktadır. Bu istikamet üzerinde su altında kalan evler, ağaçlar, camiler, mağaralar (kız mağarası), çay bahçeleri ve mağaralar vardır. Ayrıca yürüyüş parkurları ve dağ bisiklet parkurları ile eşsiz doğa içinde kanyonlar, kuşlar, endemik bitkiler (siyahgül) ve endemik böceklerle dolu bir doğa harikası. İlçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne ile gezip, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi görme fırsatı buluyor.

İlkbahar, Yaz ve Sonbahar'da turizm döneminde yerli ile yabancı turistlerin yanı sıra gurbetçilerin de etkisiyle nüfusu büyük oranda artan "sakin şehir", kış aylarında ise adeta yalnızları oynuyor. İlçede neredeyse kimsenin görünmediği sakin şehre gelen az sayıdaki ziyaretçi ise doğal güzellikleri doyasıya görme imkanı buluyor, Yeni açılan oteller ile Kış aylarında dinlenme fırsatı bulan turistler gündüz ise tekne turlarıyla doğal güzellikleri görme fırsatı buluyor.

Fatma Özsoy "Halfeti tarihi bir yer ve özelliğini hiç bozmamışlar. Bir TV kanalında oynunan Karagül isimli dizisinde gördükten sonra gelmeye karar verdim, yalnızca ben bu bir bölümü su altında kalan camiyi yapmalarını rica ediyorum. İnşallah bir daha geldiğimizde burada namaz kılmak istiyorum." diye konuştu.

Ahmet Kaya ise, "Burası beklediğimizden daha güzel bir yer, bir kaç gün daha buralardayız, Şanlıurfa'da başka tarihi yerler de var onları da ziyaret edeceğiz. Herkesi burayı görmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49