Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Gülpınar Genç Girişimcilerle Buluştu
TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu 3. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı Cevahir Konukevi'nde gerçekleştirdi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin'in konuk olduğu geniş katılımlı toplantıda, Şanlıurfa’nın 2023 hedeflerine ulaşmak için tarım ve turizmin stratejik bir öneme sahip olduğu dile getirilerek, katma değeri yüksek potansiyel yatırım fırsatları değerlendirildi.
 
Toplantı öncesinde genel değerlendirme yapan TOBB GGK İcra Kurulu Başkanı Mahmut Barut, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ben ve ekip arkadaşlarım, gücümüzle şehrimizin dinamizmini, heyecanını arttırma adına farklı ve ses getiren faaliyetler gerçekleştirme gayretindeyiz. 2 yıllık çalışma planımız tamamlanmak üzere. Tarım turizm alanında yenilikçi yaklaşımlarımız, fikirlerimiz, projelerimiz var. Potansiyeli git gide artan şehrimizin büyüme hızına ivme katacak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz hafta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında meslek liselerinde girişimci gençlerimizin yetişmesi, yeni neslin sadece tüketen değil, üreten “icat çıkaran” bir kültür içerisinde yetişmesini amaçlıyoruz.” dedi.
 
TOBB Şanlıurfa GGK Tarım Komisyonu Koordinatörü Halil Görgün gerçekleştirdiği sunumunda, Şanlıurfa GGK olarak hazırladıkları tarım raporunun ŞUTSO, GAP İdaresi, Ticaret Borsası, Harran Üniversitesi, TKDK gibi tarımsal kalkınmada söz sahibi kurumlar tarafından maddi & manevi desteklenerek, tarımda katma değeri yüksek ürünler üretmek isteyen yatırımcılara rehber niteliğinde bir çalışma haline dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Görgün, Ekim ayı içerisinde “tarım sektöründe girişimcilik” konulu bir panel düzenleyerek, uluslararası başarılara imza atmış tarımsal üretim yapan firmaları Şanlıurfalı genç girişimcilerle buluşturacaklarını duyurdu.
 
ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ise, Şanlıurfa’nın 2023 vizyonu ile ilgili sunumunda genç girişimcileri özellikle tarım ve turizm sektöründe yatırım yapılabilecek ürünler konusunda bilgilendirdi.
 
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar,“2023 Türkiye’sine yakışır Şanlıurfa’yı kurmak için yerelin imkan ve şeraitini göz önünde bulundurarak kendine has markayı oluşturma gayretiyle dışa dönük açılımını sağlamalıyız. Şanlıurfa tarıma dayalı sanayinin hammadde kaynağını oluşturması, belli bir kesime istihdam olanağı sağlaması, dışa bağımlılığın önlenmesi üzerinde ekonomide stratejik rol ve işlevini artık göstermek zorundadır. “Bacasız sanayi" olarak da adlandırılan turizm, ülke ekonomisine ödemeler dengesine net döviz geliri sağlamak kaydıyla katkıda bulunur. Turizmin döviz geliri sağlaması demek o ülkeye giriş ve çıkışlar sonucu net döviz kazancı olmasına bağlıdır. Turizm hareketleri, turistik bölgelerde iktisadi faaliyetleri ve gelir dolaşımını hızlandırır. Fedakarlık isteyen bir sektör olması sebebiyle turizm ilimiz Şanlıurfa’da kendini göstermek zorundadır. Bu çalışmalar neticesinde turizm aynı zamanda istihdam imkanlarını ortaya çıkarması bakımından önemli bir sahadır” dedi. Kasım Gülpınar “Artık değerlerimizi ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bütünsel ve yapısal çözümler üretilecek bu tür toplantıların devamını diliyorum” diyerek sözlerini bitirdi.
 
Soru cevap bölümünde Gülpınar, genç ve kadın girişimcilerden gelen önerileri not alarak tüm sorulara açık yüreklilikle cevap verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49