Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Göç nedeniyle fırınlar kapanıyor
Şanlıurfa’da dışarıya göç veren mahalle ve köylerde, nüfusun azalmasına bağlı olarak, fırınlar da kapanmaya başladı.
 
Şanlıurfa merkeze bağlı Sağlık köyünde faaliyet gösteren ekmek fırını, köy halkının il dışına göç etmesi üzerine kapandı. Köyde nüfusun azalmasına bağlı olarak iş yapamayan fırıncılar, işsizlikten dolayı fırını kapattı. İşsizliğin çok olduğu köyde, tarımdan da beklenen destek görülemeyince vatandaşlar, çareyi il dışına kaçmakta buluyor. İl dışına göçlerin artmasıyla beraber, başta fırıncılar olmak üzere birçok esnaf da zor durumda kalıyor. İşsizliğin fazla olduğu bölgede insanların mecburiyetten il dışına kaçtığını söyleyen Nedim Demir adındaki vatandaş, “iş olmayınca insanlar burada ne yapacak ki; mecburiyetten il dışına çalışmaya gidiyorlar. Vatandaşların göç etmesi sonucu esnaflar da dükkan kapatıyor. Fırınlar şimdiden dükkan kapattı, çünkü iş yok. Ekmek alan kimse olmayınca, adamlar boşu boşuna niye çalışsınlar ki?yaz aylarına doğru gidildikçe daha çok esnaf dükkan kapatır. Esnaf müşteri bulamayınca dükkanı kapatmak başka çare kalmıyor” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan kentte market işleten bir esnaf da aynı şekilde işçi göçünün başlamasıyla birlikte iş yapamadıklarını söyleyerek, kendisinin de yaz ayında dükkan kapatarak, il dışına çalışmaya gideceğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan esnaf, “memlekette bir işsizlik almış başını gidiyor. Bunun önlemini alan olmuyor. Önlem alınmayınca da vatandaşlar bu şekilde perişan oluyor. Her yıl yaz aylarına doğru işlerimiz azalıyor, yaz aylarında ise tamamen işlerimiz bitiyor. Bu yaz aylarında ben de dükkanı kapatıp, il dışına ailemle birlikte çalışmaya gideceğim” dedi. Naci Çetindağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49