Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sergı

Bu haber kez okundu.

Göbeklitepe'de denetimler artı

Haliliye ilçesinde bulunan ve 12 bin yıllık geçmişi ile tarihi değiştiren Göbeklitepe'de denetimleri yapılıyor. Özellikle hafta sonları Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ekiplerince, bölgede sahte rehberler konusunda denetimler gerçekleştiriliyor

GÖBEKLİTEPE HER YIL BİNLERCE YERLİ VE YABANCI MİSAFİRİ AĞIRLIYOR

Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'yi yılın 10 ayında yaklaşık 460 bin kişi ziyaret etti.

"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen tarihi mekan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İsteyen ziyaretçiler, Göbeklitepe'ye gidiş gelişte yaklaşık 3 kilometrelik mesafede doğa yürüyüşü yapıyor.

Keşfedildiği günden bu yana turistlerin ilgisini çeken Göbeklitepe, her yıl binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlamaya devam ediyor.

GÖBEKLİTEPE 10 AYDA ZİYARETÇİ SAYISINDA ZİRVEYE ULAŞTI

Üst koruma çatısı yapım çalışmaları nedeniyle 2018 yılının bir bölümünde kapalı kalan ören yerini o dönem yaklaşık 70 bin kişi ziyaret ederken bu rakam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle büyük artış göstererek 412 bin 378 kişiye ulaştı ve bölge turizmde "altın çağı"nı yaşadı. 2021 ilk 10 ayında ise yaklaşık 460 bin kişi ziyaret etti.

Ziyaretçi sayının yoğun olduğu Göbeklitepe'de Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ekiplerince, bölgede sahte rehberler konusunda denetimler gerçekleştiriliyor.

MEZOPOTAMYA’DA YILIN 10 AYI TURİZM HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında açıklama yapan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, "Haftasonu Göbeklitepe Denetimlerine devam edildi. Tureb, Şanlıurfa Bölgesel Rehber Odası (Şuro) ve Türsab Gap Btk Urfa’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sıkı ve etkin denetimler sonucunda gelen şikayetler oldukça azaldı. Sonbahar Turizm yoğunluğu Kasım sonuna da sarktı, öyle görünüyor ki Aralık ayında da turizm hareketliliği bekliyoruz. Urfa ve Mezopotamya’da yılın 10 ayı turizm hareketliliği yaşanıyor. Hedef 12 ay"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49