Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Gezici Kütüphaneyle Çocuklar Kitapla Buluşturuyor

Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kütüphaneler Şube Müdürüğü tarafından başlatılan ‘gezici kütüphane’ uygulamasıyla ilk etapta 85 kırsal mahalledeki öğrencileri kitapla buluşturuyor. Bu çalışmayla Büyükşehir Belediyesi 1 milyon kişiye kitap okutmayı hedefliyor.

Gezici Kütüphane ilk olarak kent merkezine 65 km mesafede bulunan Eyyübiye İlçesine bağlı Akçiçek Mahallesi Akçiçek ilk ve orta okulunda start verdi. Buradaki öğrencilere 3 bin kitap seçeneği ile kitap okunma programı düzenlendi.

Kitapla buluşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine bu hizmetten ötürü teşekkür ettiler. Akçiçek İlk ve Orta Okulu Müdürü Uğur Dalkıran ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bu hizmetinden ötürü emeği geçenlere teşekkür ederek çocukların okuyamadığı kitapları gezici kütüphane sayesinde kavuştuğunu belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında yapılan bir protokolle kırsaldaki öğrencileri ve gençleri kitapla buluşturmayı hedefliyor. Kırsal mahalelerde kitap okuma imkanı sunan projede, öğrencilerin yaş grubu baz alınarak "Gezici Kütüphane" tasarlandı. Bu çerçevede kitapların yüzde 80'ini 6-15 yaş, geriye kalanını da yetişkinlere yönelik kitaplar oluşturuyor

Anahtar Kelimeler:
UrfaBuyuksehır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49