Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

 Geçim Kaynağı Afara Pamuk Oldu
Naci ÇETİNDAĞ
GAP bölgesinde başta  Şanlıurfa ili ve ilçelerinde pamuklar  tarlada kalınca dar gelirli aileler afara pamuk hücum  etti.
 
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde pamuk tarlada çiçek açıp pamuk vermeyince toplamak maliyetli olduğundan bazı çiftçiler tarladaki pamuğu toplamadı.konuyla ilgili konuşan çiftçiler, 1 kilo pamuk gramı 1 liradan alıcı buluyor  pek çok çiftçi pamuklara tarlada bıraktı toplaması maliyetin üzerinde. piyasada fiyat çok düşük seyrettiğini ve mahsulün azlığı nedeniyle   pamuğu tarlada bırakmak daha iyi cazip hale geldi. bunu fırsat bilen ilk öğretim çağındaki çocuklar ise okullarına gitmeyerek her bir çocuk günde 30 kilo pamuk topluyor  30 lira afara pamuk satıp hem okul masraflarını çıkartıyor hemde alilerin bütçesine katkıda bulunuyorlar pek çok ilköğretim çağındaki çocuklar  velileri ise okul maaşları bazı kişilere veriliyor bazılarına verilmiyor çiftte standart uygulanıyor.  dar gelirli veliler yaşamlarına  sürdürebilmek için çocukları çalıştırma zorunda olduklarını  belirtiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49