Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

“Gayemiz Şanlıurfayı Bir Gençlik Ve Spor Kentine Dönüştürmek”
Şanlıurfa’daki programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde şeref defterini imzalayan Bakan Suat Kılıç’a, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç eşlik etti.
 
Valilik Şeref Salonunda bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren Şanlıurfa ilimizde ve ilçelerinde programlarımıza başladık. Şanlıurfa bildiğiniz gibi büyükşehir olan illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla Şanlıurfa’yla ilgili bütün projeleri daha büyük ve büyükşehir vizyonuna paralel şekilde düşünmek lazım. Başbakanımı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekten gözü gibi üzerine titrediği bir şehir Şanlıurfa. Bugün Şanlıurfa’da bulunmamızın bir nedeni daha aslında Başbakanımızın Şanlıurfa ilimize yönelik hassasiyeti; hükümetimiz tüm kademe ve katmanlarıyla birlikte Şanlıurfa’da. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da bütün projelerinin hayat bulması yönünde gayretli çalışmaları devam ediyor. Bu yönüyle Şanlıurfa’da attığımız her adımda ortaya modern ve kaliteli tesislerin çıkmasını hedefliyoruz. Gerek 2012 yılı yatırım programında gerek bakanlığımızın 2013 yılı yatırım programında Şanlıurfa’da yapımına karar verdiğimiz tesisler Türkiye’nin diğer büyükşehirlerindeki yapımına başladığımız ya da başlamakta olduğumuz tesislerin ya bire bir aynısı ya da daha iyisi” dedi.
 
Yapılan yatırımlarla Şanlıurfa gençlik ve spor kenti kimliğine kavuşturmayı hedeflediklerini anlatan Bakan Kılıç, “Büyüyen yapısı hızlı artan nüfusu, genç nüfusunun da fazlalığıyla birlikte spor yatırımlarının da günden güne artmasıyla Şanlıurfa’nın bir gençlik ve spor kenti haline gelmesi kaçınılmazdır. Devam eden yatırımlarımıza satır başlarıyla temas edeyim Ceylanpınar ilçemizde bir sentetik düzeyli bir çim sahası ve sosyal donatıları soyunma odaları tribünleriyle beraber yapımına devam ediyoruz. Halfeti ilçemizde yine sentetik yüzeyli bir futbol sahası sosyal donatıları soyunma odalarıyla birlikte yapımı tamamlandı, gençlerimizin hizmetine sunuldu. Hilvan ilçemizde sentetik çim yüzeyli bir futbol sahası, soyunma odaları, tribünleri ve sosyal donatılarıyla sizlerle beraber bu tesisimizi hizmete açtık. Suruç ilçemizde yine sentetik yüzeyli çim futbol sahası yapımını tamamladık.
 
Harran ilçemizde 2012 yılında yatırım programına bir spor salonu aldık, projenin yaklaşık maliyet çalışmaları devam ediyor ağustos ayında ihalesi yapılacak ve yılsonuna kalmadan inşallah Harran spor salonunun da inşaatına başlamış olacağız. Urfa merkezde bugün açılışını gerçekleştireceğimiz 5000 seyirci kapasiteli bir spor salonu Urfa’ya yakışan, Urfa’da uluslararasıspor müsabakalarının da yapılmasına imkân sağlayacak olan 5000 kişilik bir spor salonu yapımı tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmalarına devam ediliyor, her şeyiyle birlikte en kısa sürede tamamlanacak.
 
Şanlıurfa merkez ilçe gençlik merkezi 23 Mayıs 2013 tarihinde 3,5 milyon liraya ihale edildi, ihalesi kesinleşti, onun da en kısa sürede inşaatına başlayacağız. Viranşehir ilçemizdeki gençlik merkezimiz 3,2 milyon liraya inşaatına devam ediyoruz. Siverek ilçemizdeki gençlik merkezi 3 milyon liraya yapımını tamamladık. Çok hızlı başlayan ve biten bir proje oldu bu arada Şanlıurfa merkezde artan nüfus sayısına istinaden 2013 yılı yatırım programında bir gençlik merkezi daha Şanlıurfa merkezde ilave ettik bununda yaklaşık maliyetine çalışılıyor. Bu yıl içerisinde hem ihalesi yapılıyor hem inşallah aynı zamanda inşaatına da bu yıl içerisinde başlanmış olacak. Suruç ilçemizde bir gençlik merkezi onunda ihalesini bu yıl yapacağız. 2013 yılı yatırım programına geçmiş olduk Hilvan’da yatırım programında olmayan bir gençlik merkezinin sözünü verdik. Ayrıca spor toto kurumunda yapımına
 
başlayıp bitirdiğimiz 2 saha daha var bunlardan bir tanesi Birecik sentetik çim yüzeyli futbol sahası bir diğeri de Viranşehir sentetik çim yüzeyli futbol sahası.” dedi.
 
Gençlik merkezlerinin önemine değinen Bakan Suat Kılıç, “Niye bu kadar gençlik merkezi? Spor salonları, sosyal aktiviteleri, folklorik etkinlikleriyle, hızlı okuma ve eğitim amaçlı kurslarıyla; kütüphaneleri, yabancı dil seminerleriyle, etkili hitabet, beden dili ve kişisel kariyer gelişim seminerleriyle birlikte gençlik merkezleri günümüz gençlerinin, çağın ihtiyaçlarına göre hazırlanması için kaçınılmaz yapılardır” dedi.
 
Biri Şanlıurfa merkez diğeri de ilçelerimizde olmak üzere 1000 ve 300 kişilik 2 ayrı yüksek öğrenim öğrenci yurdunun da en kısa süre içerisinde Şanlıurfa’da yapacaklarını anlatan Bakan Suat KMılıç, “Kısa süre içerisinde bu öğrenci yurtlarını da şanlıurfa yüksek öğrenim hayatına kazandırdığımız takdirde artan barınma imkânlarıyla birlikte üniversitemizin de öğrenci kapasitesinin günden güne artmaya hızlanmaya başladığını sizlerde göreceksiniz. Gayemiz şanlıurfayı bir gençlik ve spor kentine dönüştürmek. Yurt yatırımlarıyla da şanlıurfanın üniversite öğrenci sayısını günden güne artırmaktır. Spor ve yurt yatırımlarının bugünkü ihale rakamları üzerinden yaklaşık maliyeti 300 milyon liradır. Devam ettiğimiz ve ihale takvimine aldığımız işlerin gençlik ve spor bakanlığıyla alakalı işlerin yaklaşık maliyeti 300 milyon liradır. En başından ifade ettiğim gibi başbakanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya olan bu yakın alakasının neticesidir yürütmekte olduğumuz bütün bu hizmetler. Bu süreçte bizim en yakın çalışma arkadaşımız olan ve her daim yanı başımızda bu projeleri takip eden milletvekili arkadaşlarıma, yine valimize, belediye başkanımıza ve teşkilatımıza da aynı şekilde Şanlıurfa’nın ihtiyaçlarını bizimle birlikte takip etmekte olduklarından dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.
 
Bakan Suat Kılıç’ın açıklamalarının ardından Vali Celalettin Güvenç, günün anısına kente özgü bakır fincan takımı hediye etti.
 
Bakan Kılıç'a ziyaretinde Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Kasım Gülpınar, Abdülkerim Gök, Mehmek Akyürek ile ilgili daire amirleri eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48