Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Fransa'da Yaşayan Tük Kadınları Harran'ı Gezdi
Paris'te faaliyet gösteren Femmes Du Monde Hanımeli Derneği'nin 49 üyesi birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da adeta tarihi soluyarak Paris’ten Şanlıurfa’ya gönül köprüsü kurdu.
Hz. Eyyüp Peygamberinin makamını ziyaretle başlayan gezi programı kent müzesi, Balıklıgöl, Kapalı Çarşı, Barutçu Hanı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hamarat Eller çarşısı, Göbeklitepe, Harran ve Akçakale sınır kapısı gezisiyle devam etti.
Şanlıurfa’yı hayatlarında ilk gez gören kadınlar kentin tarihi atmosferine hayran kalırken Akçakale sınır kapsına da gelerek sınır olaylarının yaşandığı yerleri gördü.
Paris’ten Şanlıurfa’ya gelerek ön yargılarını kırmayı başardıklarını dile getiren Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu, kadınların sınır olaylarının yaşandığı bölgelere karşı korkularının olduğunu fakat gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında ön yargılarını kırdıklarını vurguladı.
“BAKAN SOYLUYA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun dostluk ve kardeşlik köprülerinin oluşturduğu projelere büyük önem verdiğini aktaran Başkan Hekimoğlu, bu nedenle Bakan Soyluya ve Trabzonda yaptığı projelerle gönül köprüleri kurmayı başaran Ahmet Küleçi’ye teşekkür etti.
Suriyeli mülteci kamplarını da görme şansı bulan Kadınlar Akçakale Belediyesinin çıkartmış olduğu Sınır dergisini inceleyerek yaşanan olaylar hakkında bilgi sahibi oldu.
Öncelikle Mardin’e giden kafile Şanlıurfa’da iki gün geçirdikten sonra sırasıyla Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana illerini gezecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48