Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Fiyatlar 12 Kat Arttı
Koronavirüs salgınının ilk günlerinde maske bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi ise iddiaya göre vitamin ilacına ulaşamıyor. Vatandaşın eczanelerde vitamin ilacı bulamadığı ileri sürülüyor. Pandemi döneminin ilk zamanlarında maske bulmakta sıkıntı çektiklerini söyleyen eczacılar, "Maske sorunu bitti ama bu defa maalesef vitamin ilaçları eczanelerde yok" diyor.
FİYATLAR 12 KAT ARTTI
Eczane Teknisyeni Mehmet Kırmızıçiçek, "3 ay önce maske sorunu bitti ama maalesef vitamin ilaçları eczanelerde yok. 25 liralık bir vitamin ilacının şu anda 300 ile 400 lira arasında internet üzerinden satışları var. İnsanlar vitamin ilacı bulmakta mağdur oluyorlar" ifadelerine yer verdi.
"VİTAMİN İLACININ OLMAMASI SAKINCALI DURUM"
“Vitamin ilacının piyasada olmamasının en büyük sorunu ham maddenin piyasada olmasından kaynaklanıyor" diyen Kırmızıçiçek, "Piyasaya çıkan ürünler ise karaborsa, internet üzerinde satışları yapılmakta. Bu sağlık anlamında da sakıncalı bir durum. Bir an önce yetkililerin bir el atması gerekiyor insanlar çok mağdur C, D vitamini bulmakta" şeklinde konuştu.
"BİLİM KURULUNUN TAVSİYESİ SONRASI FİYATLAR YÜKSELDİ"
"Bilim kurulunun tavsiyesi sonrası fiyatlar yükseldi" iddiasında bulunan Kırmızıçiçek, şöyle devam etti: "Pandemiden önce vitamin satışları normal bir seviyede satılıyordu. Örneğin haftada 3 ile 4 kutu satılıyordu doktorların tavsiyesi ve hastalarının talebi doğrultusunda. Pandemiden sonra Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen C, D vitaminlerinin satışı 4 kat arttı."
"VATANDAŞ MEYVE VE SEBZE TÜKETSİN"
Peki vitamin ilacına ulaşmakta zorlanan vatandaşlar ne yapmalı? "Vitamin ilaçları eczanelerde mevcut değil internet üzerinde sipariş veriliyor" diye konuşan Kırmızıçiçek, bu soruya şu yanıtı veriyor: "Vitamin ilacı bulamayan vatandaşların bol bol C vitamini içeren meyve ve sebze yemelerini öneriyorum ve bunlarda olan vitamin oranları vitamin ilaçlarından daha sağlıklı”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49