Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Fikir masası, Suriye konusunu ele aldı
Şanlıurfa Fikir masası platformum üyeleri Suriye’de gelen mültecilerin  Şanlıurfa’da yaratmış olduğu sorunları ele alındı
 
Fikir masası platformum üyeleri İş Adamı Serhat Gerger, Mimar Mehmet Paydaş ve İnşaat müh. Zeki Demirkol Dedeman otelinde Suriye’den gelen mültecilerin Şanlıurfa’da getirdikleri sorunlar ve alınacak tedbirler hakkında bir basın açıklaması yaptılar.
 
Basın açıklamasını Platform üyesi Mehmet Paydaş yaptı.
“GAP’ın Başkenti olarak lanse edilen ve bu rütbesinden gurur duyulması beklenen Şanlıurfa’mızda maalesef sorunların ardı arkası kesilmemektedir. Güncel sorunlarımızdan en büyüğü ise Suriye’den gelen ‘’misafirlerimiz’’ olarak göze çarpmaktadır. Mülteci veya sığınmacı olarak değil de ‘’misafir’’ olarak tanımladığımız insanların, özellikle Şanlıurfa şehir merkezindeki sayıları günden güne artmaktadır.Dış işleri bakanlığının resmi verilerine göre ülkemize sığınan misafirlerimizin 200.000’i bulduğu ifade edilmesine rağmen, kaçak girişlere göz yumulmasıyla birlikte bu rakamın 500.000 civarına çıktığı tahmin edilmektedir. Şanlıurfa’da ise resmi rakamlara göre 100.000,gayriresmi rakamlara göre ise 150.000 kişi bulunmaktadır.
Bu artış Şanlıurfa’da bazı sorunların baş göstermesine neden olmuştur. Özellikle sosyal ve kültürel uyuşmazlıklar, kent ekonomisine vurduğu darbeler, gereksiz kira artışları, ucuz iş gücünün artması, sigortasız işçi sayısındaki patlama, dilencilik, fuhuş vb. konulardaki olumsuzluklar şehir merkezinin yaşanmaz hale getirilmesine neden olmaktadır.
Şehir merkezindeki yüksek kiralar nedeniyle, şehir dışından bölgemize hizmet vermek için gelen devlet memurları, görev süreleri dolar dolmaz şehri terk etmektedirler. Misafirlerimizden dolayı bazı bölgelerde, kira artışları iki katına çıkmış bulunmaktadır. Bundan dolayı, şehrimize gelen öğrenci veya devlet memurlarının konaklama problemi üst düzeye çıkmış bulunmaktadır.
Savaştan kaçıp şehrimize misafir olan insanlar, maalesef burada ucuz işçi çalıştırmak isteyen taşeronların eline düşmektedir, çalışan işçilerin sgk güvenlik haklarının bulunmaması taşerona büyük avantaj sağlamaktadır. Bu insanların bir bölümü geçimlerini sağlamak için dilencilik veya fuhuş yollarından birini seçmektedir. Özellikle şehir merkezinde adım başı dilenci bulunmaktadır. Dilenci sayısındaki bu artış, insanların emniyetini tehdit etmektedir. Bu insanların vatandaş olarak herhangi bir resmiyetinin bulunmaması, ileride yaşanabilecek kötü olaylarda sıkıntı yaratacaktır. Yakın tarihte yaşanılan, düğün kavgası ve esnafın işyerini basma olayları, gittikçe artan tehlikelerin ilk adımları gibi durmaktadır.
Bir başka ülkenin iç sorunlarına dolaylı ya da dolaysız müdahale durumunda bulunmamız en basit örneğiyle kentimizde ne gibi sorunlar yarattığı yukarıda basit bir şekilde anlattığımız üzere ortadadır.
Fikir Masası Platformu Üyeleri olarak; can güvenliği gibi insani kaygılardan ötürü ülkemize sığınan misafirlerimizin bu kaygılarına kayıtsız kalmayan ve kucak açan devletimizi bu duruşundan dolayı kutluyoruz. Ancak; sınır güvenliğinin ve kaçak geçişlerin güvence altına alınması için gereğinin yapılması şehir yaşantısında yarattığı sorunlar karşısında gerekli önlemlerinin alınması çağrısında bulunuyoruz. Aksi takdirde her geçen gün bu kontrolsüzlüğün daha büyük sorunlara yol açacağından konu ile ilgili
Şanlıurfa Valiliğini
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünü ve ilgili tüm kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz dedi” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49