Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Fakıbaba, Bir Çiftçinin Yıllık Mazot Harcaması Ortalama Yüzde 50 Düşecek
Bakan Fakıbaba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri olarak her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da önemli projelere imza attıklarını belirtti. Vatandaşa verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini vurgulayan Fakıbaba, bir ilke daha imza atarak, çiftçilerin kullandığı mazotun yarısını karşılamaya başladıklarını bildirdi.
Bakan Fakıbaba, ödemelerin çiftçiyi çok sevindirdiğini ve üretim noktasında da umutlandırdığını vurgulayarak, söz konusu desteklerin çiftçiye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
"2002 ÖNCESİNDE TÜRKİYE İÇİN RÜYAYDI"
Mazot ve gübre desteği ödemelerindeki rakamların çok büyük olduğuna dikkati çeken Fakıbaba, şunları ifade etti:
"Hükümetimiz daha önce söz vermişti, 'Mazotun yarısı sizden, yarısı bizden' diye. Biz de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bunun hesabını yaptık. 2017'deki mazotun ortalama fiyatı nedir, yılın birinci ayından 12'inci ayına kadar mazot fiyatlarının ortalamasını aldık. Bu 4 lira 70 kuruştu. Biz ne söz vermiştik, 'yarısı bizden' dedik ve bu nedenle 4 lira 70 kuruşun yarısını çiftçilerimize vermeye başladık. Gübre desteğiyle birlikte yaklaşık 2,5 milyar lira cuma gününden itibaren çiftçimize verilmeye başlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sözü bizim için talimattır, onu yerine getirdik. Bu çok büyük bir rakam. Yani 2002 öncesine baktığımızda bu Türkiye için bir rüyaydı, hayaldi. Ama çok şükür, hükümetimiz bir yıl içinde sadece iki kaleme 2,5 milyar lira ödüyor. Ben bunun çiftçiye çok iyi yansıyacağına ve geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inanıyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini AK Parti hükümetinin başlattığını anımsatarak, bunun yanı sıra diğer desteklerle de çiftçiye rahat nefes aldırdıklarına dikkati çekti.

Fakıbaba, "1 Ocak'tan bugüne kadar bakanlık olarak 4 milyar lira dağıtmışız ve buna devam ediyoruz. Bu sayede tarımda hedeflediğimiz noktalara ulaşmak için gayret edeceğiz" dedi.
kaynak:tarımdan haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49