Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye Şehidini Uğurladı
Suriye'nin Telabyad kentinin güneyindeki Suluk kasabasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu Binbaşı Şevket Tombul, Piyade Teğmen Sinan Bilir ve Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı şehit oldu. Patlamanın ardından Türkiye'den bölgeye ambulans gönderildi. Şehit olan askerlerin cenazeleri bölgeden alınarak Şanlıurfa'ya getirildi.
Alpaklı’nın şehit olduğu haberi, Eyyübiye ilçesi Salman Mahallesi'ndeki baba evine dün ulaşırken, Urfalı Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı’ın naaş Mehmet Akif inan eğitim ve araştırma hastanesinden alınan naşı konvoy eşliğinde Salman mahallesinde bulunan Selmanlar İlkokulunun bahçesinde getirildi.
Törene, Törene şehidin babası Ali, annesi Aysel, eşi Ayten ile kardeşleri Mehmet, Kadir, İbrahim, Halil, Hülya ve Sara Alpaklı, yakınları, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet müdürü Selçuk Doğuş, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İlçe Belediye başkanları. STK temsilcileri, Şehit Aileler dernek Başkanı Mehmet Yavuz, ile askeri erkan katıldı.
Şehit töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,"Uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve dünyanın en büyük şehitliği haline gelmiş olan Anadolu topraklarının bir çakıl taşını, bir karışını dahi kimselere kaptırmadan onurlu ve güçlü bir şekilde inşallah evlatlarımıza ve gelecek nesillere teslim edeceğiz. Bir kez daha şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.
Şehit Alpaklı’nın cenazesi, burada Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Alpaklı'nın naaşı, salavatlar ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Salmanlar Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.
Gözyaşların sel olduğu örende Şehidin yakınları Arapça ağıtlar yaktı.
8 Kardeşi olan Şehit Alpaklı’nın 1 ay önce evlendiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49