Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye'de ucuz ekmeğe rağbet oldu

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Hacı Bayram Mahallesinde ekmek yapan bir fırın 2 lira olan ekmeği 1,5 liraya satmaya başladı. Fırının camına astığı kağıda “Ekmek 1,5 Lira” yazdı. Mahallede fırının 1,5 liraya ekmek satması satışları arttırdı.

KUR NEDENİYLE BİRÇOK ÜRÜNE ZAM GELDİ

Düşük faiz yüksek kur politikasının uygulanmaya başlanması, Türkiye'nin ihracatta peş peşe rekorlar kırmasının önünü açtı. İhracatta büyük başarı yaşanırken, iç piyasada yüksek kur nedeniyle birçok ürüne zam geldi.

Ekmek yapımında kullanılan ürünlere gelen zamlar, ekmek fiyatlarının da zamlanmasının önünü açtı. Şanlıurfa da gelen zammın ardından 200 gram ekmeğin fiyatı 2 lira oldu.

Fırıncı mesleğini 40 yıldır sürdüren Mustafa Acet, bayileri verilen devlet desteğinden un alıp 200 gram ekmeğin fiyatını 1,5 liraya kadar indirdi. Acet'in bu kampanyası başka fırınlarında ekmek fiyatını1,5 liraya indirmesine neden oldu

BU FIRINDA EKMEK 2 LİRA YERİNE 1,5 LİRAYA SATILIYOR

Bir haftadır ekmeği 1,5 liradan satıyorum, Devlet buğday fabrikalarına destek verdi. Fabrikalarda bizim aldığımız bayiye destek verdi. Bayi bize telefon açarak devlet desteği un satıyoruz dedi. Un fiyatlar 210 liraya düştü, Allah razı olsun devletimizden, hükümetimizden ve sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan verdiği desteler için bugün ben ekmeği 2 liradan da satabilirim ama vicdanen rahat değilim un fiyatları düştü, burası kenar mahallesi burada gelen müşteri 5-10 ekmek alıyor. Buda büyük bir bütçe oluyor, bir evde her öğün 20 ekmek alırsan 3 öğünde 60 ekmek oluyor asgari ücretli böyle ekmeğe verirse nasıl geçinecek ben hem işçi çalıştırıyorum hemde ekmeği 1,5 liradan satıyorum yine de para kazanıyorum"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49