Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye'de “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar” ile huzur bulacaklar
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile işbirliği yapılarak başlatılan “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi” kapsamında yüzlerce haneyi ziyaret eden ekipler, 180 hanenin tadilatına karar verdi.
Daha önce Eyyübiye Belediyesi’nde kayıtları bulunan fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yaşadıkları evleri ziyaret eden IOM bünyesinde görevli üç inşaat mühendisi, bir mimar ve belediye personelinden oluşan ekip, günler süren çalışmalar sonucu proje kapsamında 180 evin ciddi manada desteğe ihtiyacı olduğunu belirledi.
Evleri tek tek ziyaret ederek yapılacak çalışmaları tespit eden ekip, hazırlanacak iş planı ışığında ihale dosyası hazırlayacak. Temmuz ayı içerisinde yapılacak ihalenin ardından evlerin onarım ve tadilatlarına başlanacak. Proje kapsamında, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da üç evin onarım bedelini kendisi karşılayacak.
Proje kapsamında tadilatı yapılacak evler, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere, dul ve yetimlerin yaşadığı, düzenli geliri olmayan ailelerin yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı hanelerden belirlendi.
Uluslararası Göç Örgütü (IOM) acil durumlarda yardım, mültecilerin yeni bir ülkeye yerleştirilmesi, gönüllü geri dönüşlere destek, göçmen sağlığı, para gönderme ve yasal göç seçeneklerinin desteklenmesi gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.
Eyyübiye Belediyesi ile IOM işbirliğinde yürütülen “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar” projesi kapsamında, Şanlıurfa’da zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan mülteci aileler de yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49