Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Yine Önde
Türkiye’de son otuz yılın seçim sonuçlarını yaptıkları anket ve kamuoyu araştırmalarıyla yüzde 90’ı aşan oranda doğru tahmin eden Sonar Araştırma’nın Eylül 20222 Türkiye Geneli Büyükşehir Belediye Başkanları ve Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları Başarı Oranları adlı anket araştırma sonuçları açıklandı.

Türkiye’nin en dezavantajlı ilçesi Eyyübiye’de uyguladığı fiziki ve sosyal projelerle insanların hayatında köklü değişiklikler yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 30 büyükşehirde görev yapan AK Partili ilçe belediye başkanları başarı oranları ve en beğenilen hizmetleri araştırmasında yüzde 53,8’lik oranla altıncı sırada yer aldı.

“İlçe Belediye Başkanınızı başarılı mı, başarısız mı buluyorsunuz?” ve “İlçe Belediye Başkanınızın en beğendiğiniz icraatı/hizmeti nedir” sorularının yöneltildiği anket araştırmasında, AK Partili ilçe belediyeleri arasında en başarılı başkan sıralaması şöyle gerçekleşti.

Konya Karatay - Hasan Kılca (%64,8), Erzurum Yakutiye Mahmut Uçar (%62,2), Ankara Keçiören – Turgut Altınok (%60,1), Balıkesir Altıeylül – Hasan Avcı (%55,6), Ankara Sincan – Murat Ercan (%54,3), Şanlıurfa Eyyübiye – Mehmet Kuş (%53,8), Gaziantep Şahinbey – Mehmet Tahmazoğlu (%52,6), Bursa Osmangazi – Mustafa Dündar (%50,8), Bursa İnegöl – Alper Taban (%49,4), Kayseri Melikgazi – Mustafa Palancıoğlu (%49,2), Samsun Vezirköprü – Sadık Edis (%49), Denizli Pamukkale – Avni Örki (%48,5), Konya Meram – Mustafa Kavuş (%48,5), Konya Selçuklu - Ahmet Pekyatırmacı (%48,3).

Söz konusu araştırma, 1 Haziran 2022 ve 15 Eylül 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirildi. İlçelerde ortalama 500’er kişi ile telefonla (CATI) anket yapıldı.

Bu çalışma, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Hatay, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Denizli, Muğla, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum’da gerçekleştirildi. Bazı ilçelerde yüz yüze anket uygulandı. Anketler, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile gerçekleştirildi. Yaş ve cinsiyet kotaları da TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulandı. Araştırmanın ilçeler bazındaki hata payının yüzde 0,95, güvenlik sınırı içinde yüzde 3 olduğu daha önceki araştırmalara dayanılarak biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49