Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Engelliler tarihi ilçede doyasıya eğlendi

Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği 90 kişilik engeli grup ve ailelerini Dünya'nın ilk üniversitesinin bulunduğu tarihi ve turizm ilçesi Harran ilçesinde gezme ve eğlenme imkanı buldu.

Şanlıurfa MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ,MHP Haliliye ilçe başkanı Mahmut Sayık ve MHP Halilye İlçe Başkanlığı ile Engelliler Koordinasyon Birim Başkanı Birsen Değerin organizasyonu ile 90 Zihinsel Engelli ve aileleriyle birlikte Belsan'a ait ulaşım araçlarıyla Harran'a hem kültür gezisine katıldı.

ENGELLİLER TARİHİ İLÇEDE DOYASIYA EĞLENDİ

Engelliler ve aileleri Harran ilçesindeki tarihi yerleri gezerek develere bindi, ilçede bulunan kıl çadırından yemekli bir eğlence programı düzenledi.

ENGELLERİN GEZMEYE VE EĞLENMEYE İHTİYAÇLARI VAR

Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu,"Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarına, sorunlarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olmak ayrıca bir mutluluk vesilesidir. Biz şunu biliyoruz ki o kardeşlerimizin de gezmeye ve eğlenmeye ihtiyaçları var. Bu gibi organizasyonlar engelli kardeşlerimizin psikolojilerine de olumlu yansıyor. Kurulduğumuz günden bu yana, bir çok etkinlik ve faaliyetlerimiz oldu. İnşallah bundan sonrada aynı şekilde daha güzel etkinliklerle devam edecektir"dedi.

CANLARI SIKILAN ENGELLİLER GEZİ İLE RAHATLADI

Satoğlu,"Pandemi nedeniyle evde kalarak sıkıntı yaratan Can'ları sıkılan bu engellilerimiz, bu gün günü birlikte olsa psikoloji yönünden rahatlamış oldular. Bu gibi faaliyetler en çok bir gün değil bir ömür yavrusu ile beraber olan anneleri ve aile fertleri açısından çok önemli bir davranıştır.Bu davranışları Toplumumuza, Kamu ve iktisadi teşekküllerine örnek bir davranış sergilemelerine inşallah öncü olur. Bu davranışı sağlayan MHP il Bşk Mahmut Güneşe, MHP Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık'a Engelliler Koordinasyon Birim başkanı Birsen Değer'e, MHP Harran İlçe Başkanı Halit Özyavuz'a ve her zaman engellilerimizin sorunlarında Yardımcı olan Harran İlçemizin MHP'li Belediye Bşk Mahmut Özyavuz'a dernek Yönetim kurulumuz .Engellilerimiz ve Engellilerimizin Velileri adına Şükran'larımızı Sunar, engellilerimize kucak açan bizim için Can'dırlar"şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49