Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Engelliler, Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden Çıkartılıyor Mu!

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Paşabağı Mahallesinde yer alan Türkiye’nin en büyük Engelli Koordinasyon Merkezlerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde engelli vatandaşlar için her türlü olanak düşünülerek yapıldı. Engelli vatandaşlarımızın çağdaş, modern toplum hayatına katılımlarını kolaylaştırmak, toplumsal fırsatlardan eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine; koruma-kollama, destekleme bilgilendirme, yönlendirme, sosyal ve psikolojik yardım hizmetleri sunmak amacıyla yapılan Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinden engellilerin boşaltması istendiği iddia edildi.

Engelliler Koordinasyon Ve Yaşam Merkezi

Şanlıurfa il merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait toplamda 14.000 m², 10.000 m² kapalı ve 4.000 m² açık alana sahip olan Engelliler Koordinasyon Merkezimizde; spor salonu, eğitim sınıfları, konferans salonu ve yüzme havuzu mevcuttur. Engelliler Koordinasyon Merkezinin amacı; görme, işitme, ortopedik, zihinsel ve diğer engelliliklerinden dolayı günlük hayatını sürdürmekte güçlük çeken her yaştan engellinin, kapasitesini geliştirmek, sosyal rehabilitasyon hizmeti vermek, yaşam koşullarını iyileştirmek, mesleki eğitimle üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, toplumla bütünleşerek toplumsal gelişimlerinden pay almalarını sağlayarak, sosyal - kültürel yönlerini geliştirmek ve Belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden engelli yakınlarının da faydalanmasını sağlamak amacı ile yapılan yerden engellilerin çıkarılmasına Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu tepki gösterdi.

‘’Şanlıurfa’da 12 Bin Engelli Var’’

Şanlıurfa Zihinsel Engeliler ve Rehabilitasyon Dernek Başkanı Bedih Satoğlu; “Engelli babasıyım. Şanlıurfa’mızdaki engellilerimizin insan ve onur şerefine yakışır bir şekilde yaşayabilmek ve bunların mesellerini hal etmek amacıyla 2002 yılından bu yana dernek faaliyetleri devam etmekte. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e basın aracıyla seslenmek istiyorum. Şanlıurfa’mızda 12 bine yakın sadece zihinsel engellinin olduğu ve onların kurucusu olan Şanlıurfa zihinsel engeliler Derneği 2014 yılında zamanın belediye başkanı ve şimdiki Şanlıurfa Milletvekilli Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katkılarıyla ve meclis kararıyla engeli faaliyetlerini yapmak adına engelli koordinasyon merkezi kuruldu. Başkanımızdan, Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediyelerin yapmış olduğu yanlış tutumlardan dolayı Sayıştay’ın almış olduğu kararla; belediyelerin derneklere ve vakıflara herhangi bir şey veremeyeceği gibi ancak onların yaralanması için kira maksadıyla bunları kullanabilmeleri gerektiğini” söylendi.

“Elinizi Vicdanınıza Koyun”

Gelin elinizi vicdanınıza koyun sizlerin vicdanlı olduklarınızı biliyoruz diye konuşan Satoğlu; “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı tarafından bizlere bir yazı gönderilmiş durumda. Bu yazı defalarca gelmekte ve bizim burayı boşaltmamız istenmekte. Bizim Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız arzumuz; gelin elinizi vicdanınıza koyun sizlerin vicdanlı olduklarınızı biliyoruz bu çocukları yuvasız bırakmayalım. Bize burayı kira bedeli karşılığı verin, hiç olmasa bile çocukların veliler haftada bir oturuyorlar sosyal, kültürel ve ekonomi konularını konuşuyorlar. Basın aracılığıyla siz Urfanatik Gazetesi aracılığıyla engeli kardeşlerimizi evsiz bırakmayalım. Eğer çıkma mecburiyetindeysek, sizlere zarar gelecekse burayı terk edelim ama bir cadır altında da barınabilecek bir yer tahsis edilmesi konusunda katkı sunacaklarını inanıyoruz” dedi.

“Büyükşehir Genel Sekreteri Hiç Anlaşılmayan Bir Yazı Gönderdi”

MHP Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı İbrahim Ocakoğlu; “Şanlıurfa Zihinsel engeliler derneğini bugün ziyaret ettik. Bedih Hocam bu konuyla ilgili bilgiler almak istedik fakat bugün ilginç bir şeyle karşılaştık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreterliği hiç anlaşılmayan bir şekilde buraya bir yazı göndererek bu engelli kardeşlerimizin burayı boşaltmalarını istenmiş. Biz Milliyetçi Harekat Partisi olarak gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde konunun takipçisi olacağız. Buranın ne amaçla boşaltmak istendiğini, burası boşalttıktan sonra buradaki engelli kardeşlerimizin istihdam edileceğini konusunu büyükşehir belediyesi ile görüşme sağlayıp dernek yetkililerine bilgi vereceğiz. İnşallah bu sorun çözülecek, engeli kardeşlerimiz burada kalmaya devam edecekleler” dedi.

“Kamu Yararı Öncelikli Olarak Uygulanması Lazım”

Kamu yararının öncelikli olarak uygulanması gerektiğini ifade eden Şanlıurfa Barosundan Avukat Mehmet Celal Eriş; “Söz konusu Sayıştay raporunda binanın boşaltılması her ne kadar istenmişse de bir kanun uygularken özellikle kamu yararı öncelikli olarak uygulanması lazım. Bu sebepte hâlihazırda direkt kanunları uygulamak yazıya boşaltın gibi bir süreci hızlı bir şekilde işletmek yarardan çok zarar verecektir. Bu sebeple en azından alternatif bir şekilde biz gerek bunu belediye başkanlarımızla gerek valilerimizle gerek diğer STK’larla ortak bir şekilde istişare halinde alternatif kanuna uygun bir şekilde alternatif çözüm üretilmesini isteyeceğiz. Az önce de başkanın bahsettiği örneklerden biri olarak; başka bir vakıf arazisi veya başka bir hazine arazisinin gerek belediye desteği gerek Sivil STK destekleri ile beraber yer inşa edildikten sonra bu süreci zamana yayarak taşınabilecek şekilde organize edilerek yapılması gayet de mümkündür. Hâlihazırda bu şekilde hızlı bir şekilde karar alıp uygulamaya çalışması tabii ki zarar verecektir. Bu aşamada bizde Şanlıurfa Barosu olarak STK’lar olarak elimizden geldiği kadarıyla sizlerle beraber hareket edeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

Zihinsel engelli kişilerin aileleri ise, derneğin kapatılması ile çocukların mağdur olacağını ve zaman getirecekleri bir yerin olmadığına dikkat çektiler.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezine gönderilen kararda; ‘’ilgi yazımızda tarafınıza tebliğ edilen ve Büyükşehir Belediyemize bağlı Paşabağı Mahallesinde bulunan Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezimizde 03.03.2014 tarih ve 11 sayılı belediye Meclis Kararı ve 13.03.2014 tarihli protokol gereği Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneğinize tahsis edilen 4. Bölüm 1,2,3,4,5 ve 6’ıncı odalardaki yerin halen boşaltılmadığı görülmüştür.

Buna göre söz konusu resmi gazetede yayımlanan Sayıştay Genel Kurulu İçtihadı Birleştirme Kararına istinaden Büyükşehir Belediyemize bağlı Paşabağı Mahallesinde bulunan Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezimizde derneğinize tahsis edilen yerin ikinci kez tebliğen 15 gün içinde boşaltılmasını aksi halde gerekli yasal işlemlerin başlatılarak tarafımızdan boşaltılacağı hususunda; gereğini bilgilerinize tebliğen rica ederim’ ’ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48