Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Engelli Çocukların Anneleri Hem Üretiyor, Hem Kazanıyor, Hem de İş Sahibi Oluyor

Mustafa Bayar

Şanlıurfa zihinsel engelli ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocukların Anneleri açılan dezavantajlı tekstil kursuna katılan kursiyerler dikişe başladı. Kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneğinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocukların Anneleri ve kız kardeşleri için atölyede açılan tekstil kursu başladı, İş Kur ve Haliliye Halk Eğitim merkezi desteği ile açılan kursta zihinsel ve bedensel engelli 25 çocuk Annesi ve kız kardeş tekstil atölyesinde hem üretiyor hem kazanıyor hem de iş sahibi oluyorlar.

Sipariş Alarak Aile Bütçesine Katkıda Bulunuyorlar

Açılan kurs sayesinde zihinsel ve bedensel engelli kursiyerlerin bir aile ortamı oluşturduğunu anlatan Haliliye Halk Eğitim Merkezine dikişi kursu hocası Rojda Küreken,"Engelli Annelerine yönelik açılan dezavantajlı kurs İş-Kur ile birlikte yürütülmektedir burada bayanlarımız makine öğrenmesini iyi şeyler dikmesini kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Aynı zamanda biraz ilerledikten sonra sipariş alarak aile bütçesine katkıda bulunacaklardır"dedi.

25 Engelli Annesi ve Kardeşi Dezavantajlı Kurs Görmektedir

Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu," Şanlıurfa çalışma İş- kur il müdürlüğü dezavantajlı Engelli Annelere karşı mesleki eğitimi projesi iş birliğinde Şanlıurfa Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon derneği tekstil atölyesinde 25 tane Engelli çocukların Annesi, kardeşleri, burada tekstil kursu görmektedirler. Dokuma makine konfeksiyon mesleki eğitim kapsamında kardeşlerimiz makineleri kullanmasını öğreniyorlar ve bu makineleri kullanmakla birlikte kendilerini ve engelli çocuklarının giyim gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar ve aynı zamanda diğer becerileri de kazanmaktalar burada Halk eğitim merkezinden usta bir öğretici tarafından İş-kur'dan cep harçlığı verilmek üzere 25 Engelli Annesi ve kardeşi dezavantajlı kurs görmektedir. Aynı zamanda bu kardeşlerimize İş-kur il müdürlüğü ve Halk eğitim merkezi tarafından sertifika verilmektedir ve bu sertifika sonucu organize 1 ve organize 2 sanayi de bulunan tekstil fabrikalarında dokuma konfeksiyon makineci ihtiyaçlarını gidermektedir. Geçmiş dönemde de açmış olduğumuz kurslarda şimdi organizede 17 Engelli Annesi veya kardeşi iş başı yapmıştır. İnşallah burada bu mesleği bitiren kardeşlerimize istekleri doğrultusunda çalışmak isterlerse yine dokuma konfeksiyon bölümde ihtiyacı olan fabrikalarına göndereceğiz"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49