Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Ekinci, Misafirlerine Şanlıurfa’nın Tarihi Ve Turistik Mekanlarını Tanıttı

Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu sona ererken kentte bulunan misafirlere Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekanları tanıtıldı. 2 gün süren ve İnanç Turizmi, Sürdürülebilir Turizm, Dirençli Ekonomi, Gastronomi Turizmi, Jeotermal Turizmi, Kültür Turizmi ve Doğa Turizmi konularının ele alındığı forum sonrası, kentte bulunan misafirlere, başta Balıklıgöl Dergah Platosu, Tarihi Çarşılar, Göbeklitepe, Şanlıurfa Mozaik Müzesi ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzeleri gezdirildi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de Arkeoloji müzesindeki geziye eşlik etti. Beraberindekilerle birlikte müzeyi gezen Başkan Ekinci, misafirlere Şanlıurfa’nın tarihi mekanları hakkında da bilgi verdi. Şanlıurfa’nın turizm potansiyelini harekete geçirmek için uğraş içerisinde olduklarını belirten Başkan Ekinci, bu konuda tüm paydaşların birlikte harekete etmesi gerektiğini ifade etti.

Arkeoloji Müzesinde misafirlere Şanlıurfa hakkında bilgiler veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” UCLG-MEWA Kültür Komitesi Başkanı olarak 13 ülkeden misafirlerimizi Şanlıurfa’da ağırlıyoruz. Bu kapsamda da forumumuzu gerçekleştirdik. Bugün de tarihi mekânları gezip onlara ilimizi tanıtıyoruz. Şu anda da Şanlıurfa Arkeoloji müzesindeyiz. Bu gezi vasıtasıyla hem şehrimizi tanıtıyoruz hem de gelen misafirlerin görmedikleri mekanları görmelerini sağlıyoruz. Açık hava müzesi olan Şanlıurfa’mızı da daha iyi bir şekilde tanıtmış oluyoruz. Gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. “dedi.

Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Gaziantep Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ile Nevşehir Acıgün Belediye Başkanı Ercan Ertaş ise yaptıkları açıklamalarda, Şanlıurfa’ya duydukları hayranlıklarını dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49