Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Ekinci, farkındalık oluşturmaya devam ediyor

Sosyal Belediyecilik alanındaki faaliyetleriyle kamuoyundan takdir toplayan Eyyübiye Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren ‘Engellilere pozitif ayrımcılık’ söylemiyle hareket eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kamuoyunda ‘Engelli Dostu Başkan’ olarak biliniyor. Merkez ve kırsal ayırımı yapmadan engellilerden gelen tüm taleplere cevap veren Eyyübiye Belediyesi vatandaşların da takdirini topluyor. Son olarak sosyal medyada gündeme gelen ve babası mevsimlik tarım işçisi olan Mustafa Mol’a ulaşan Başkan Ekinci, Karaali Kısal mahallesinde ikamet eden Mustafa’ya elleriyle akülü tekerlekli sandalyesini takdim etti. Mahalle Muhtarı Hüseyin İnan’la birlikte engelli Mustafa Mol’un kapısını çalan Başkan Ekinci, Mustafa ile bir süre sohbet ettikten sonra akülü tekerlekli sandalyesini verdi. Bugüne kadar ilçe sınırları içinde ikamet eden engellilerin tüm taleplerini karşıladıklarını belirten Başkan Ekinci,” Dezavantajlı gruplarımızın her zaman yanındayız.” Dedi.

Sadece şehir merkezinde değil kırsal mahallelerden gelen talepleri de anında karşıladıklarını söyleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,”Sosyal Belediyecilik anlamında dezavantajlı gruplara yardımcı olmaya devam ediyoruz. Eyyübiye Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu güne bütün dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Eyyübiye ilçemizde engelli olup talebi karşılanmayan hiç kimse yoktur. Bu kapsamda yaklaşık 500 engelli kardeşimizin talepleri yerine getirildi. Biz sadece şehir merkezinde değil kırsaldan gelen talepleri de karşılıyoruz. Yine bu bağlamda Karaali mahallemizdeyiz. Mustafa kardeşimiz doğum esnasında yaşadığı sıkıntı dolayısıyla engelli kalmıştır. Biz de bunu sosyal medyadan öğrendik. Bu kardeşimiz okula giderken büyük sıkıntılar yaşıyor. Eğitimin önündeki engeli kaldırmak adına kardeşimizle birlikteyiz. Kendisine akülü sandalyesini takdim ettik. Dolaysıyla Mustafa kardeşimizin eğitiminin önündeki engel de bir şekilde kaldırılmış olunuyor. İnşallah bizler de mahalle halkının hane halkının dualarını kazanmış olacağız. “ şeklinde konuştu.

Karaali Mahalle Muhtarı Ahmet İnan ise,” Allah Başkanımızdan razı olsun. Kendisi şehirden kalkıp buraya bu kardeşimizin yanına geldi. İnşallah Başkanımız bunun karşılığını hem bu dünyada hem öbür dünyada bulur. Allah kendisinden razı olsun. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48