Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

EKDS Sistemi Haliliye’de Kullanılmaya Başlandı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) Haliliye Tapu Müdürlüğünde kullanılmaya başlandı.
EKDS SİSTEMİ HALİLİYE’DE KULLANILMAYA BAŞLANDI
Haliliye Tapu Müdürlüğünde faaliyete geçen “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi” sayesinde; mülkiyet devir işlemleri ve hak sahibinin tespiti daha güvenli ve daha hızlı hale getirildi. Daha önce’de güler yüzlü ve insan odaklı hizmet veren ilçe müdürlüğü yeni sistem ile olası bir sahteciliğinin önüne geçmiş oldu.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veritabanındaki parmak izlerini kısa süre içinde eşleştirerek çalışan sistem; Tapu Müdürlüklerinde sahtecilik girişimlerinin önüne geçilmesi ve yasadışı şekilde kimlik sahteciliği yapılarak mülkiyetin şekilde el değiştirmesi sonucunda oluşacak hak kayıpları ve mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor.
TAPUDA SAHTECİLİK RİSKİ ORTADAN KALKTI
Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS), yeni nesil kimlik kartının yetkili kurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verildiği, kişinin ibraz edilen kartın sahibi olduğu, kişinin kimlik doğrulama sırasında hizmet verilen yerde bulunduğu ve kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiği gibi verileri tutan ve bu çerçevede kişileri doğrulayan bir sistemdir. Özellikle parmak izi gibi kişisel bir veriyle yapılan bir doğrulama olduğu için vatandaşlar açısından güvenli bir ortam sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49