Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

DSİ uyardı: Sakın girmeyin!
Dsi Genel Müdürlüğü, suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında yüzülmemesi gerektiği vurgulandı.
HER YIL ONLARCA CAN GİDİYOR
Şanlıurfa'da Yaz ayında 45 dereceyi bulan hava sıcaklığının kırsal kesimde bulanan çocuklar tehlikeli sulama kanalarında serinlemeye çalışıyorlar. Her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği sulama kanalları, uyarılara rağmen gençlerin ve çocukların serinleme mekanı olmaya devam ediyor.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında yüzülmemesiyle ilgili olarak bir açıklama yayımladı. Söz konusu açıklamada, “Ülkemizde özellikle hava sıcaklığının artış gösterdiği yaz aylarında serinlemek amacıyla kurumumuz tarafından inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarını suya girilmemesi, girenlerin uyarılması ve engellenmesi can kayıplarını önleyeceğinden, bu yapılar etrafında yer alan uyarı tabela ve yazılarına mutlak surette uyulması vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır” ifadeleri kullanıldı.
DSİ UYARDI: SAKIN BARAJ VE SULAMA KANALLARINA GİRMEYİN!
DSİ'den yapılan açıklamada, suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında yüzülmemesi gerektiği belirtildi.
Açıklamada, Türkiye'de özellikle hava sıcaklığının artış gösterdiği yaz aylarında serinlemek amacıyla kurum tarafından inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında suya girilmesinin taşıdığı risklere dikkati çekilerek, bu alanlarda suya girenlerin uyarılmasının can kayıplarını önleyeceği ve söz konusu yapıların etrafında yer alan uyarı tabelalarına mutlak surette uyulması gerektiği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49