Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Doların Ateşi Pasaj Esnafını Vurdu

Şanlıurfa'da İthalat ve ihracat piyasası nabzının attığı Kapaklı, Japon, Bağdat ve Dünya Pasajlarındaki esnaf, yaptıkları alışverişlerin dolar üzerinden olması sebebiyle yaşanılan artışın en fazla kendilerini etkilediğini belirtti. Pasaj esnafı gün boyu siftah yapamadan iş yerlerini kapatıp akşam eve gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Şanlıurfa'dan Dünya'ya açılan penceresi olan pasaj esnafı dolar mağduru oldu. Son 6-8 aydır sürekli yüksek olan dolar esnafın satışlarını etkiledi. Son dolar artışından sonra ekonomik olarak çok etkilendiklerini dile getiren esnaf ise bu yükselişten dolayı dolar bazında satılan eşyalarda yükselme olduğunu bundan dolayı da alışveriş yapamadıklarını ifade etti.

Dolardaki yükselişin pasaj esnafın satışlarını olumsuz etkilediğini belirten esnaf, artık kurun yükselmesine çözüm bulunmasını istiyor. Pasajdaki ürünlerin yüzde 99’unun dolarla geldiğini belirten Azak, dolardaki en ufak artışın bile çarşı esnafını direk etkilediğini belirterek, “Dolar yeniden artınca insanlar tedirginleşti ve piyasa yine kilitlendi. Piyasa büyük bir endişe hâkim. Çarsı esnafı çaresiz bir şekilde bekliyor. Artık kurun yükselmesine çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48