Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Doğan, Federasyon Başkanı Oldu

Türkiye genelinde 95 Bin Şanlıurfa’da Bin 216 Çölyak Hastası bulunuyor. Buğday ürünleri tüketildiği zamanlarda bağırsak ve sindirim sistemini etkileyen bir hastalık olan Çölyak hastaları özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda Şanlıurfa Çölyak dernek başkanı Hasan Doğan ve Türkiye genelinde bulunan 40 derneğin bir araya gelmesiyle Türkiye Çölyak Federasyonu kuruldu. Federasyon Başkanlığına Şanlıurfa Çölyak dernek Başkanı Hasan Doğan seçildi.

Türkiye Çölyak Federasyonu ve Şanlıurfa Çölyak dernek Başkanı Hasan Doğan,"Türkiye çapındaki 40 derneğimiz katılımıyla Türkiye çölyak Federasyonu kuruldu. Federasyon Urfa bölgesinde verirdi. Şanlıurfa Çölyak dernek başkanılğını yapıyorum ve aynı zamanda Türkiye federasyon Başkanlığını yapmaya çalışıyorum. Türkiye'de bir Federasyonu kurulması daha önemli etkili en azından Türkiye'deki olan 95 Bin Çölyaklının bu konuda daha yardımcı olması için federasyona gerek vardı. Federasyon Çölyakların yanında olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki komisyonun takip edilecek ve aynı zamanda Bakanlıklarla irtibatlıyız bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı Çölyaklara ödeme yükseltme konusunda meclis komisyonunda daha önce ödenen 80 ile 120 TL arasındaki ödemeleri üstünde Ödeme yapılması görüşmeler sürüyor. Komisyon Çölyaklara her ay 350 TL'ye ödeme noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Tarım Bakanlığı 12 madde üzerinde ciddi bir şekilde çalışmaya devam ediliyor, Türkiye'deki Glutensiz malzemeleri çoğaltılması ve firmaların artması üzerine çalışmalar yapılıyor. Gümrük Bakanlığı Glutensiz ithal ürünlerinin vergi KDV'sinde düşürülmesi üzerine teklif sunacak bu gibi konular için irtibat ve takiplerimiz devam ediyor"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49