Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Doğan, ‘’ Çölyaklıların Ödemeleri Yükseltilmedi’’

Türkiye’de 95 bin Şanlıurfa’da ise 1264 çölyakla mücadele eden hasta var. Çölyak hastaları her türlü yemeği ve gıdayı yiyemediği için yediklerine çok dikkat ediyorlar. Türkiye genelinde ve özellikle Şanlıurfa’da hastaların hayatını kolaylaştıran Türkiye Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, hastaların eksiklikleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Federasyon Başkanı Doğan, yaptığı açıklamasında marketlerdeki eksik ürünler ve ödemelerin yükseltilmesi konusunda çalıştıklarını ifade etti.

‘’ MARKET VE AVM’LERDE MALZEMELER ÇOĞALSIN’’

Türkiye Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan; ‘’şimdi insanların tabi ki Türkiye çapındaki çölyak geneli olarak çalışması ile ilgili merak edilen sorular var ve federasyon olarak bazı çalışmalarımız var. Bundan 10-15 gün önce tarım bakanlığında bir çalışmamız oldu. Tarım bakanlığındaki çalışmamız market ve AVM’lerde ki reyonlarda malzemelerin çoğaltılması. Tabi uzak merkezdeki illerde çoğu AVM glütensiz ürün bulundurmuyor ama bunların bulundurulması için tarım bakanlığının zorlaştırıcı bir şekilde getirmesi gerekiyor’’ dedi.

‘’ ÇÖLYAKLILARIN ÖDEMELERİ YÜKSELTİLMEDİ’’

Başkan Doğan; ‘’ikincisi bizim son dönemde 5-6 aydır her malzemenin her maddenin ve her engeli kardeşlerimizin ödemeleri yükseltildi emeklilerin olsun memurların olsun ödemeleri yükseltildi. Bu çölyaklı kardeşlerimizin ödemeleri bir türlü ne yükseltildi ne ses çıktı. Onun için biz çölyak komisyonumuzdaki maddelerin en ağırlıklı olan bu ödemelerle ilgili, bunlar sağlık bakanlığı tarafından SGK Bakanlığı tarafından ele alındı. Hazine Bakanlığı haberdar bunun için Allah’ın izniyle Milet Meclisin açılışı yapıldı. Bunlar tabi ki komisyonumuz ele alınacak, Allah’ın izniyle Mehmet Ali Cevheri Milletvekilimiz takipçisi olacak’’ ifadelerini kullandı.

‘’ FEDERASYON OLARAK TAKİPTEYİZ’’

Çölyaklı kardeşlerimiz, demesinler ki takipte değiliz, kesinlikle bunun takibindeyiz diyen Federasyon Başkanı Hasan Doğan; ‘’bütün Türkiye’deki çölyak dernekleriyle beraber Allah’ın izniyle bu ödemelerle ilgili takipteyiz. Türkiye’mizin başına gelen bazı felaketler diyelim Rabbimin takdiri çığ olsun, şehitlerimiz olsun, deprem olsun bu durumlar var. Biz federasyon olarak ve dernekler olarak Elazığ’daki çölyaklı kardeşlerimize yetiştik, bazı ürünleri gönderdik. Tabi devletimiz elinden gelenin fazlasını yapıyor, bizde elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.

‘’ BAZI İLÇELERİMİZDE HALA GLUTENSİZ GIDA DAĞITIMI YOK’’

Başkan Doğan; ‘’ Urfa’daki çölyaklı kardeşlerimiz SGK tarafından yapılan ödemeleri hariç diğer konuda rahatlar. Sıcacık ekmekleri çıkıyor, unlarımızı veriyoruz, paketlerimizi dağıtıyoruz. Tabi bu konuda Siverek olsun, Akçakale olsun, Hilvan olsun buralarda paket dağıtımı yapılmıyor. İnşallah bunlarda bize söz verdiler, çölyaklı kardeşlerimiz rahat olsun bizler her zaman yanlarındayız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49