Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Diyetisyen Yetişgin'den Ramazan'da Beslenme Önerileri

Özel Metrolife Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Z. Dilder Yetişgin, "Zengin iftar sofraları, Ramazan ayının getirdiği birliktelikler, düzenli sofralar, akşam geç saatlerde ve bol miktarlarda yenen yemekler ne yazık ki bir ay içerisinde kişilerde kilo artışına sebep olur" diyerek uyarıyor.

İşte Ramazan ayını kilo almadan geçirmenin, hatta bu süreçte kilo ver

1-Mutlaka Sahura Kalkılmalı

Ramazan ayında öğün sayısı azalacağından günlük gereken enerji ihtiyacı ancak sahur ve iftar öğünlerinde karşılanabilir.Bu sebeple yeterli besin öğelerini içeren sahur yemeği mutlaka yenilmelidir.Sahura kalkmadan geceden yemek yiyip yatmak açlık süresini de arttıracağından muhakkak sahura kalkılmalıdır.

2-Bol Sıvı Tüketilmeli

Gün içerisinde su-sıvı tüketilemeyeceğinden iftar ve sahur arasında susama hissini beklemeden bol su tüketilmelidir.Havaların da ısındığı bu günlerde iftar ve sahur arasında en az 2,5-3 litre su tüketilmelidir.

Gazlı,kafeinli içecekler yerine süt,ayran,bitki çayları gibi içecekler tercih edilmelidir.

3-Sahurda Yumurta Tüketin

Sahurda kahvaltılık veya çorba tüketmek hafif ve midenize rahatsızlık vermeyeceği gibi doyurucu da olacaktır.Özellikle yüksek besin değerine sahip,örnek protein dediğimiz yumurtayı sahur sofralarından eksik etmeyin.

4- İftar Yemeğine Ilık Çorba İle Başlayın

İftar yemeğine bir kase ılık çorbayla başlayıp, 5-10 dk yemeğe ara vermeniz sindiriminizi kolaylaştıracaktır.

5- Haşlama-Izgara Gibi Pişirme Yöntemlerini Tercih Edin

Kızartma kavurma gibi yöntemler yerine haşlama,ızgara,buğlama,fırında pişirme gibi yöntemleri kullanmak hem daha hafif hem daha sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır.

6- Bol Salata Tüketin

Değişen beslenme alışkanlığıyla beraber kişilerde kabızlık problemi yaşanabilir.Bu sebeple bol sıvı tüketimiyle beraber lifli beslenilmelidir.En güzel lif kaynaklarımızdan salatayı da sofralarınızdan eksik etmeyin.

7-Yemekleri Hızlı Yemeyin,İyice Çiğneyin

8-Şerbetli Ağır Tatlılar Yerine Sütlü Hafif Tatlıları Tercih Edin

9-İftardan Sonra Hareket Edin

İftar yemeğini yedikten sonra uzanıp dinlenmekten veya uyumaktan uzak durmalısınız.İftar sonrası hafif tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz.

10-İftar Ve Sahur Arasında Ara Öğün Yapın

İftardan yaklaşık 2-3 saat sonra süt-meyve gibi hafif ara öğünler yapılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49