Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Dericiler bayram etti
Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesen vatandaşlar, kestikleri kurbanların derilerini, dericilere satıyor. Deri satan esnaflar, bayram dolayısıyla işlerinin biraz daha iyi olduğunu aktardı.

Şanlıurfa’da, kurban bayramı dolayısıyla, kurban kesen vatandaşlar, deri satıcılarının yüzünü güldürdü. Kurbanların yoğun olarak kesildiği kentte, kurban kesilmesi sonucu dericilerin de işi açılıyor. Yılın diğer dönelerinde kasaplardan deri alan dericiler, bayram dolayısıyla her ailenin kurban kesmesi sonucu, diğer vatandaşlardan deri alıyor. Bayram haftasında durmadan deri alıp, temizlediklerini belirten dericiler, Şanlıurfa’da deri işletmeciliği olmadığı için, topladıkları derileri başta Gaziantep olmak üzere, çevre illere sattıklarını belirtti. Küçük ve büyükbaş hayvanların derilerini alıp temizleyerek, Gaziantep’e gönderilmesi sonucu, deri ayakkabı ve mont yapımında kullanılmasını sağlıyor. Deri fiyatlarının küçük ve büyükbaşa göre değiştiğini aktaran derici esnafı Mahmut Tumbul, “Yılın diğer dönemlerinde derileri kasaplarda alıyoruz ama kurban bayramı dolayısıyla normal vatandaşlardan da alıyoruz çünkü, her aile kurban kesiyor ve derilerini getirip, bize satıyor. Biz de burada bu derileri temizliyoruz, Antepli tüccarlar gelip bu derileri bizden alıyor. Şanlıurfa’da deri fabrikası olmadığı için, deriler Antep’te işleniyor, başta mont ve ayakkabı olmak üzere her türlü malzemede kullanılıyor. Biz derileri 5 lira ile 10 lira arasında alıyoruz, derilerin fiyatı küçük ve büyükbaş derisine göre değişiyor” şeklinde konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49