Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Dar Gelirli Çocukların Ekmek Mücadelesi

Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan ve düzenli bir gelire sahip olmayan ve aile bireyleri çalışamayacak durumdaki aileler, çareyi çocuklarını çalıştırmakta buluyor. Okul çağındaki çocukların çöp toplaması veya elinde dartı aletiyle sabahtan akşama kadar çalışması, onların okula gitmesine ve derslerine çalışmasına engel olurken, geçimlerini sağlayabilmek için bu işleri yapmaya mecbur olduklarını söyledi.

Kentte her geç gün artan çocuk işçiliğinde yürek burkan görüntüler çıkıyor, çocuklar sabah soğuğuna aldanmadan ekmek mücadelesi vermeye devam ediyorlar. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte evlerinden çıkan çocuklar, akşama kadar topladıkları eşyaları hurdacıya satarak evlerine ekmek götürüyorlar. Kendi yaşlarındaki çocukların hafta sonu tatilinde eğlenirken onlar ise aile bütçesine katkı sunmak için çalışmak zorunda kalıyor.

Eyyübiye ilçesinde yaşayan 10 kardeş ve Babası hasta olan15 yaşında Ahmet K. ve Amcasıoğlu adaşı 12 yaşındaki Halil D. aile bütçelerine katkıda bulunmak için hafta sonlar çöpten karton topluyor. Halil K. 15 yaşında 8. sınıfa gidiyor, amcasıoğlu ve adaşı Halil K. ise 12 yaşında 6. sınıfa gidiyor.

Halil K. " Evde 10 kardeşiz Babam hasta ben ve iki kardeşim çalışıyoruz hem aileme yardım ediyorum hemde okul masraflarımı çıkarıyorum. Özellikle hafta sonları okul olmadığında Sabah erkenden hurda toplamaya çıkıyorum. Artık topluyorum. Zor bir iş. Topladıklarımı hurdacıya satıyorum. Günlük 10 - 15 bazen 30 TL kazanıyorum" şeklinde konuştu.

12 Yaşındaki Halil K. ise ,"Benimde ailem fakir yazın pamuk tarlasında çalışıyoruz, kışında okul olmadığı zaman amcamoğlu ile birlikte çöplerden topladıklarımızı topladığımızı eşyaları hurdacıya satarak ailem yardım ediyorum"dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaCocukEkmekAileCopDar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49