Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Daireler görücüye çıktı
Kentteki daire fiyatlarının yüksek olması ile harekete geçen Şanlıurfa Belediyesi, birçok bölgede imara açtığı alanların yanı sıra vatandaşa ucuz konut ürettiği Maşuk Vadi Evleri’nin örnek dairesi vatandaşların beğenisine sundu.
 
Kentteki daire fiyatlarının yüksek olmasından dolayı harekete geçen Şanlıurfa Belediyesi, birçok bölgede imara açtığı alanların yanı sıra vatandaşa ucuz konut üretmek içinde düğmeye bastı. Mayıs ayında ihalesi yapılıp temellerini attığı Maşuk evlerinin örnek dairesini Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Eşliğinde tanıttı.
 
Şanlıurfa Belediyesi Eski sergi salonunda 600 konutun tanıtımı yapıldı. Konut tanıtım açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Yücetepe ve İbrahim Güllüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
600 Konutun maketlerin önünde basın mensuplarına açıklama yapan Fakıbaba” öncelikli ev sahibi yapmadıkları kesimin az gelirli vatandaşlar olduğunu belirtti. Belediye’nin konut yapma görevi olmadığını da vurgulayan Fakıbaba ‘Belediye’nin ana görevleri içerisinde konut yapma görevi yoktur. Devteşli, Yenice, Dağeteği’ni imara açtık. Yine de daire fiyatları düşmedi, daire fiyatları düşünceye kadar, ev yapmaya devam edeceğiz. Nasıl ki Merkez Bankası dolar düşünceye kadar piyasaya dolar sürüyorsa, bizde daire fiyatları düşünceye kadar konut yapmaya devam edeceğiz. Daha sonra tek işimiz kentsel dönüşüm olacak. Dairler için Peşin 25 milyon lira alınacak daire bitiğinde 25 milyon tekrar alınacak ve tapusu sahibine verilecek daire sahibi tapu karşılığında bankadan çektiği 75 milyon lira bize verdiğinde sadece kira öder gibi bankaya taksit ödeyecektir.
 
Maşuk Vadi Evlerinin şehir merkezine 9 km olduğunu, kentin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta, şehirle iç içe bir yaşam alanı olarak planlandığını söyledi.
 
 ‘141 metre kare brüt alanı olan dairenin; Salon, ebevyn yatak odası, yatak odası, tuvalet, banyo, mutfak ve 2 balkondan oluştuğunu söyledi. Fakıbaba ‘Daire de ergonomik tasarımlarıyla ankastre mutfaklar yer alıyor. Ayrıca Portmanto, çelik kapı, klima, görüntülü diafon, bisiklet yolu, açık otopark, yangın güvenliği, açık spor alanlarının da yer aldığı projede, yapılan müracaatların ardından noter huzurunda çekilişleri yapılacak ve dairelerin satışı gerçekleştirilecek. Yaklaşık 250 bin liraya mal olacak daireler 120 bin liradan satılacak. ‘ dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan yardımcıları ve vatandaşlar Maşuk’ta devam eden 600 konutların inşaat alanına gidilerek örnek daire vatandaşlara tanıtıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49