Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çölyak Hastalarına Umut Olacak Komisyon Toplandı
Geçtiğimiz günlerde Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna üye seçimine ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, hastalığın teşhis aşaması, nedenleri, sonuçları ve çölyak hastalarına sağlanabilecek yardımların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesine ilişkin kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip ile 11 üyeden oluşun komisyon ilk toplantısını yaptı.
Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer başkanlığında toplandı. Çölyak hastalarının glütensiz gıdalara ihtiyaçlarını ücretsiz erişimin sağlanması gerektiğini belirti.
İsmail Tamer, "Türkiye'deki çölyak hastalarıyla ilgili eksiklikleri ve problemleri ortaya koyup daha sonra bunu hayata geçirmek için elimizden ne geliyorsa komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte yapmaya başlıyoruz. Hayırlı olsun. İnşallah bu hastalarımıza hayırlı işler yapmamızı Allah bize nasip eder." diye konuştu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise bu hastalığa karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığını dile getirerek, normal gıdalardan pahalı olan glutensiz gıdalarla ilgili olarak yardımda bulunulması gereğine dikkati çekti. Cevheri, diğer ülkelerde çölyak hastalarıyla ilgili neler yapıldığına ilişkin örneklerin de komisyonda ele alınmasını istedi.
Şanlıurfa Çölyak Derneği başkanı ve Türkiye çölyak komisyon grup sözcüsü Hasan Doğan ise "Çölyak hastaların yaşadıkları sıkıntıların iyileştirilmesi için TBMM'de bu konuda bir komisyonun kurulması güzel oldu. Türkiye Çölyak komisyonu.İsmail Tamer Başkanlığında 14 Milletvekilleriyle beraber birinci toplantımız yapıldı, çok güzel ve verimli geçti. Ayda iki Toplantımız olacak inşallah Türkiye çölyaklılar adına Dünyada ve Türkiye'de ilk kanun yasalaştırma ve kanun çıkarma inşallah olacaktır. Çölyak hastaların glutensiz gıdaları her yerde bulabilecekleri bir ortam ve Devlet desteğinin artırılması için çalışmalar yapılacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49