Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Çölyak Hastaların Durumları İyileştirilecek

Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu, 5. toplantısına Dernek başkanları, İlaç firmaları, Glütensiz üreten firmalar, SGK uzmanları ve Doktorlar katıldı.

Komisyon Başkanı İsmail Tamer, Türkiye'de 70 bin kayıtlı ve teşhis konulmuş Çölyak hastası bulunduğunu ancak gerçek sayının bunun üzerinde olduğunu dile getiren Tamer, komisyonun hastaların, günlük aktivite ve beslenmelerinde eksiklikleri giderecek tedbirler almayı amaçladığını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Abdülhalim Türkkanı, bakanlıkça yapılan yardımların çölyak hastalarına da diğer vatandaşlara olduğu gibi muhtaçlık kriteri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirterek, yasal düzenlemeyle kendilerine görev verilmesi halinde özel olarak çölyak hastalarına yönelik bir yardım programının da hazırlanabileceğini ifade etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Sema Aydoğdu da çölyak hastalığının insanoğlunun gıda kökenli en yaygın genetik sorunu olduğuna işaret ederek, 2000 yılı ve sonrasında bu hastalıkla ilgili farkındalığın arttığını aktardı.

Çölyakın etkilemediği yaş, etkilemediği organ ve sistemin bulunmadığını belirten Aydoğdu, "Hekimlerin korkulu rüyası. Dünyada en zor tanınan hastalık. Çölyak hekimlerce tanı konuncaya kadar hastalıktır, tanı konulduktan sonra artık hastalık değildir. Tanı konulan kişi artık hasta değil, çölyaklıdır." dedi.

Şanlıurfa Çölyak dernek Başkanı Hasan Doğan ise, Yapılan çalışmaların Çölyak hastaları için çok verimli geçtiğini belirten Doğan, "Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu 5. toplantımızı yaptık, bu toplantıda hocalarımız geldi güzel tespitler yaptılar, ayrıca Sosyal Güvenlik uzmanları Çölyak hastalarını yardım oranlarına artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler"dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaColyakMeclıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49