Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Çölyak hastaların aldığı para yarım kilo tatlı geliyor!

Artan enflasyonla birlikte gıda fiyatları artarken çölyak hastalarının kullandığı glütensiz ürünlerin fiyatları ise adeta uçtu. Bir kilo tatlı 360 TL’ye alan hastalara verilen yardım ise 187 TL.

Gıda alerjisi olarak bilinen ve bağırsaklarda ciddi hasarlar yaratan çölyak hastalığının ancak glütensiz ürünlerin tüketilmesiyle etkisi azalıyor. Hâlihazırda pahalı olan glütensiz ürünlerin fiyatlarında, döviz kurundaki hareketlilikle birlikte devamlı değişiklik söz konusu. Beyaz unun yerine kullanılan karabuğdayın Türkiye’de yeteri kadar üretilemiyor olması da glütensiz ürünlerin fiyatlarında sürekli bir artışa sebep oluyor.

DEVLET YARDIMI EKMEK PARASINI KARŞILAMIYOR

hastalarının masrafları katlanarak artarken, devletten aldıkları 120 TL’lik yardım ise 2022 yılı itibariyle 187 TL’ye çıkarıldı. Bu yardımın masraflarını karşılamadığını belirten Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan , “Bu para aylık ekmek masrafını bile karşılamıyor. 187 TL’ye hangi marketten ne alabiliriz ki? belediyeler gıda paketi gönderiyor ama tabii yeterli değil. O nedenle devletin sağladığı yardımın bir an önce arttırılması gerek. Bu hastalıkla doğan çocuklar büyüyemiyor, gelişemiyor. Kıt kanaat geçinen aileler için bir yol bulunması gerek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49