Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Çocukları, İki Üniversite Mezunu İşsiz Babaya İş İstiyor

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bağlarbaşı mahallesinde yaşayan iki çocuk babası 38 yaşındaki Gültekin Ülgen Harran Üniversitesi Tarih öğretmenliği ve muhasebe bölümünden mezun oldu. Defalarca girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) atanamayan Ülgen, ailesinin geçimini sağlamak için çeşitli işlerde çalıştı, son 11 aydır ,işsiz olan Ülgen kirasını ödeyemediği evden atıldı. Bir arkadaşının evinde tek odada kalan İşsiz Baba iki çocuğunun okul masraflarını karşılayamadığını belirti.

2 çocuk babası Ülgen uzun zamandır devam eden işsizliğin ardından yardım istiyor ve "Evimizde yiyecek yemeğimiz, yakacak odunumuz kömürümüz yok çocuklarımın okul ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çocuklarımız okula aç gidiyor" diyerek yetkililere seslendi?

İki üniversite mezunu işsiz baba Gültekin Ülgen," İki üniversite bitirimdim fakat iş bulamıyorum ev kiramı ödeyemedim evden dışarı atıldım bir arkadaşa ait iki odalı bir evin bir odasında sokakta kalmamak adına kalmak zorunda kalıyorum. Bunun tek sebebi ise işsizliktir, İki üniversite mezunu olarak Şanlıurfa sokaklarda kapısını çalmadığım iş yeri kurum kalmadı ve bir sonuç alamadım mecburen şuan çocuklarıma öğretmenlik yapmaktayım derslerine yardımcı oluyorum. Kendi geçimimi sağlayamıyorum kış geldi evin erzaklarını bile alamadım çocuklarım okula gidiyor onların temel besin kaynaklarını bile alamaz duruma geldim. 11 Aydır işsizim kış geldi ne kömür ne odun, ne elbise aldık şuanda ev sahibi kaldığım tek odayı bile boşatmamı istiyor. Zaten daha önce işsizlik sebebiyle evden atıldım şuan tek odalı evde dışarı çıkarılacağım, bu soğuk kış gününde ne gidecek bir yerim var, nede bir akrabam var. Elektrik ve su faturaları birikti ödeyemedim fırınımız borç, tüp, şeker aldığım bütün temel ihtiyaçların borçları birikti. Bu ihtiyaçları da karşılayamadığım için yetkilerden iki üniversite mezunu olarak ve işsiz bir baba olarak yardım ve iş istiyorum"dedi.

7 Yaşında Birinci sınıfa giden Cevher Ülgen," Babam bizler kitap, oyuncak alamıyor lütfen babamın işi olsun ki bizlere alsın"dedi.

8 Yaşında Konuşurken duygulanıp ağlayan Sekizinci sınıf Öğrenicisi Senem Ülgen ise," lütfen babama bir iş verin babam işsiz"şeklinde cümlesinin ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deniz 6 yıl önce

bu kardeşimiz suriyeliler kadarda mı olamadı onlar maaş alıyor hre türlü ihtiyaçları karşılanıyor ama bizim insanımız aç ve sefalet içinde yuh olsun

Avatar
Urfalı 6 yıl önce

Sen gel iki üniversite oku sonra iş bulma umarım yetkililer bu durumu görür

banner24

banner49