Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Çocuk yaşta evliliğe devlet el koydu
Suriyeli mültecilerin Hızmalı Köprü mahallesinde ara sokakta gerçekleştirdikleri gelin (13) ve damat (14) düğünde küçük yaşta olan gelin ve damat devlet koruması altına alındı

Önceki gün Suriyeli mülteciler tarafından düzenlenen düğünde Gelin Büşra 13 yaşında damat Yasir ise 14 yaşanda. Birçok Suriyeli mültecinin katıldığı düğünde böylesi bir olayın yaşanması küçük yaşta çocukların evlendirilmesi büyük yankı uyandırdı.dün akşam gözaltına alınan Suriyeli aile emniyete götürülerek ifadeleri alındı. Aileler serbest bırakılırken çocuklarda devlet koruması altına alındı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğü çocukları yaşları ve cinsiyetlerine göre ayrı ayrı koruma altına alırken müdürlük 5 gün içersinde mahkemenin vereceği karara göre hareket edecektir.bu konuda her 2 ailenin hakkında da dava açılırken aile bu konuda çocuklarının geri alınması için dava açma haklarının olduğunu belirten müdürlük mahkemenin vereceği karar göre Damat Yasir Cuma (14) ve Gelin Büşra Cuma(13) ayrı ayrı resmi kayıtları yapıldıktan sonra koruma ve bakım altına alınacağını belirtildi.. Gelin ve damat ise yapılan muayenelerinde evlendikleri tespit edildi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğü yetkileri bu tür çocuk evlilikleri hakkında vatandaşların duyarlık gösterip müdürlüğümüze ve polise haber vermelerini bekliyoruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48