Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

Çiftçiler yağmur duasını çıktı

Ülkenin tahıl ambarlarından biri olarak gösterilen Şanlıurfa'da buğday, arpa ve mercimek yoğun şekilde ekimi yapıldı. Ekinlerin ekilmesiyle bir aydır yağışın düşmemesi sonucu ortaya çıkan kuraklık riski ise bölge çiftçisini endişelendiriyor

Şanlıurfa'da bir çok ilçede yağışların olmamasından dolayı kuraklık korkusu yaşayan çiftçiler, Bu yıl da yağmurun yağmaması halinde çok zorluk çekeceklerini ifade den bölge çiftçileri, arazilerini ekemeyecek duruma geldiklerini dile getiren Çiftçiler, Bu yıl Harran Ovası’nda son bahar mevsiminin yağışsız geçmesi nedeniyle hububat ekili alanlarda Aralık ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde Ovası’ndaki hububatta hala çimlenme bile olmadığını görüyoruz. DSİ su vermeye başlamassa önümüzdeki günlerde etkili yağışlar yaşanmazsa kuraklık yaşama tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklarını ifade etti

Konuyla ilgili açıklarlarda bulunan çiftçiler, kurak geçen mevsimden memnun olmadıklarını ve tahıllar için büyük bir yağış beklediklerini söyledi. Yağışların olmaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten Çiftçiler “Şanlıurfa bölgesinde nüfusun yarısından fazlası tarımla geçimini sağlıyor, yağış olmayınca bütün herkes zor durumda kalıyor. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz" şeklinde konuştular.

Sağlık Mahallesinden Hasan Demir ise," Şuana kadar beklenen yağmur yağmadı, ektiğimiz kurmak üzere bir aydır ekinleri ektim fakat yağmur olmadığından kuramaya geldi. Yetkililerinden enazından bir sefere mahsus suyu açmalarını istiyoruz ektiğimiz ekinler kurtulsun"dedi.

Tahıl ürünleri kurumaya yüz tutmuş yaklaşık bir aydır tarım alanlarına yağışların düşmemesi çiftçileri endişelendirdi eller semaya açıldı dualar okundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48