Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor sosyal medya valı

Bu haber kez okundu.

Çiftçi, "Biz, Büyük Bir Aileyiz"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, her hizmet alanında olduğu gibi sosyal faaliyetleri ve vatandaşlara yaklaşımı ile takdir topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin "İçinde insan olan her türlü hizmet mutlak suretle hayata kazandırılmalıdır" sözü ile son 4 yılda dur durak bilmeyen sosyal faaliyetlerle Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfalı vatandaşların yanında oldu.

Gerek eğitimde gerekse turizmde 7'den 70'e her yaştan vatandaşlara yönelik geziler düzenleyen, vatandaşın sağlık kontrollerini yapan, evini temizleyen, gıda yardımında bulunan, ev ziyaretleri gerçekleştiren, öğrencilere kırtasiye desteği sağlayan, meyve ikramı yapan ve nice sosyal alandaki yaklaşımları ile bir aile mantığıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi takdir topladı.

İşte Büyükşehir'in 4 yıldaki sosyal hizmetler karnesi:

2 BİN 665 EV ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, maddi olanakları kısıtlı ailelere ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlarının sıkıntılarına ortak oldu. Ziyaretlerinde hanelerde yaşanan sıkıntılar hakkında raporlar düzenleyen Büyükşehir ekipleri, raporları doğrultusunda ailelere en kısa sürede tekrardan ulaşarak yardımlar iletti.

60 BİN 881 YARDIM KOLİSİ ULAŞTIRILDI

Büyükşehir ekipleri, il merkezi ve 13 ilçede yine maddi olanakları kısıtlı 60 bin 881 aileye ulaşarak yardım kolileri sağladı. İçerisinde hijyen ürünlerinin yanı sıra kuru gıda ve benzeri malzemeler olan ürünler ailelerin adreslerine kadar götürülerek elden teslim edildi.

26 BİN 778 ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI

Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'da bu genç potansiyelin farkında olan Büyükşehir Belediyesi, gençleri bir taraftan spora yöneltirken diğer yandan eğitimlerine de katkıda bulundu. Kütüphaneler inşa eden ve deneme sınavları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, toplamda 26 bin 778 öğrenciye ulaşarak çanta ve kırtasiye yardımı sağladı.

319 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

'Şanlıurfa'da Engel Yok' sloganı ile şehri engelli vatandaşlara göre dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik manuel, akülü ve ek donanımlı olmak üzere toplamda 319 adet tekerlekli sandalye yardımında bulundu. İlçelere şarj istasyonları da kuran Büyükşehir Belediyesi, diğer engelli vatandaşlar için Türkiye'nin en büyük Engelli Koordinasyon Merkezi olan Şanlıurfa Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim ve spora yönelik her türlü kurs ve eğitimler gerçekleştirdi.

160 BİN VATANDAŞLA BİRLİKTE İFTAR YAPILDI

Özellikle Ramazan ayı dönemlerinde il merkezi ve 13 ilçenin tümünde iftar buluşmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda toplamda 160 bin vatandaşla birlikte aynı sofrada iftar yaptı. Halil İbrahim Sofrası geleneğini tüm ilçelerde yaşatan Büyükşehir Belediyesi, buluşmaları ile vatandaşlardan tam not aldı.

30 TON MEYVE İKRAM EDİLDİ

Kendi bünyesindeki meyve fidanlığında üzüm, elma, nar ve kayısı gibi bir çok meyve türü yetiştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu ürünleri vatandaşların adreslerine kadar ulaştırıldı. Fidanlıktan toplanan toplam 30 ton meyve paketlenerek vatandaşlara elden teslim edildi.

CAMİ VE TAZİYE EVLERİNE 94 BİN METREKARE HALI

İl merkezi ve kırsal bölgeler dahil olmak üzere 13 ilçenin tümünde saha çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, cami ve taziye evlerine toplamda 94 bin metrekare halı yardımında bulunurken, 100'e yakın da klima desteği sağladı. Büyükşehir ayrıca yine cami ve taziye evleri yapımlarına demir ve çimento yardımı da gerçekleştirdi.

47 BİN 159 KİŞİYE GİYİM YARDIMI

Saha uygulamalarında ve ev ziyaretlerinde ailelerin sıkıntılarına ortak olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu kapsamda 47 bin 159 vatandaşa giyim yardımında bulundu. Çocukların ağırlıkta olduğu yardımlar kapsamında çocuklara kendi istekleri doğrultusunda giyim sağlanmasına dikkat edildi.

ENGELLİ VE HASTA VATANDAŞLARA HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANDI

Saha uygulamalarında hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşların ulaşımını sağlayan ancak hastaneye gitmekte risk taşıyan hastaların adreslerine ise doktor ve sağlık ekipleri ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamasını tüm ilçelerde gerçekleştirdi.

Büyükşehir öte yandan il merkezi ve bazı ilçelerde oluşturduğu dağıtım birimlerinde Çölyak ve Fenilketonüri rahatsızlığı yaşayan vatandaşlara da gerekli olan gıda paketleri ulaştırdı.

AİLELER GEZİ VE PİKNİKLERE GÖTÜRÜLDÜ

Büyükşehir Belediyesi, Anne Kız El Ele, Kendini Yenile, YADES, Güzel Evim, Sıcak Yuvam, Mikro Kredi, Komşu Hakkı ve Hoşgeldin Bebek gibi projeleri ile toplumdaki birlikteliği daha da pekiştirdi.

Büyükşehir öte yandan yine toplum içerisindeki birlik ve beraberliğin daha da pekişmesi için projelerinden yararlanan ve özellikle kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu grupları, Karaali, Halfeti, Birecik, Göbeklitepe, Harran, Gaziantep, Çanakkale, Konya ve İstanbul gibi bölgelere geziye götürürken şehir merkezinde ise sinema, sergi, ağaç dikimi ve piknik buluşmaları ile on binlerce vatandaşı aynı çatı altında buluşturdu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: BİZ, BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Tüm yapılan çalışmaları değerlendirerek Şanlıurfa'da yaşayan 1 milyon 945 bin vatandaşla birlikte büyük bir aile olduklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Bizim yaptığımız uygulama kesinlikle bir yardım etme değil, birlikte hareket etme yaklaşımıdır. Biz, kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşına yansıtan bir anlayış sergiledik. Halkımızla birlikte daha nice güzel günlerde yine bir arada olacağız. Çalışmalarımızda dur durak demeden yola devam ediyoruz. AK belediyeciliğin gereğini en iyi şekilde yansıtan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz, belediyesi ve 1 milyon 945 bin vatandaşı ile Büyük Bir Aileyiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48