Öne Çıkanlar baskan Karacadağda Bakım Çalışması Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu Sancaktepe -Şanlıurfaspor Sıcak Havada Dikkatli Olun!

Bu haber kez okundu.

Çiftçi, "Bir Şehirde Çocuklar Mutlu Değilse, O Şehir De Mutlu Değildir"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülerle gündeme gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa'da sabah saatlerinde başlayan etkinliklerin Büyükşehir Belediyesi durağında çocuk gülücükleri başkanlık makamını sardı.

Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Makedonya, Romanya, Gürcistan, Azerbeycan, K. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kosova, Kırgızistan ile Mardin, Siirt, Adıyaman, Şırnak, Gaziantep, Kilis, ve Siirt'ten gelen çocukları makamında ağırladı. Çocuklara sarılarak onların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik eden Başkan Nihat Çiftçi, daha sonra günün anısına temsili olarak makamını Şanlıurfa Ali Baba İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Muhammed Mustafa Kocaoğlu'na teslim etti. Başkanlık koltuğuna oturan 3. sınıf öğrencisi Muhammed Mustafa Kocaoğlu, tüm çocukların gününü kutlayarak okulu için sentetik saha talebinde bulundu. Telefonla Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürünü arayarak talimatlarını veren Kocaoğlu'nun sohbeti dinleyenleri güldürürken burada bir değerlendirme yapan Başkan Nihat Çiftçi, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'dan tüm çocuklara selamlarını göndererek konuşmasına başlayan Başkan Çiftçi, "Tüm dünyaya mesajımız şu; barış içerisinde yaşayalım. Her çocuk barış içerisinde yaşamayı hak eder. Her kıtada ve her coğrafyada. Tüm çocuklar çiçektir, etrafına her zaman güzellik saçar. Ve çocuk dünyanın neresinde olursa olsun çocuktur ve her zaman güzelliği hak eder. Tüm coğrafyalara barış ve tüm ülkelere kardeşlik diliyorum" dedi.

"BİR ŞEHİRDE ÇOCUKLAR MUTLU DEĞİLSE, O ŞEHİR DE MUTLU DEĞİLDİR"

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa genelinde çocuklara ve gençlere yönelik çalışmaları da değerlendiren Başkan Çiftçi, "Büyükşehir olarak 23 Nisanda çok büyük bir projeyi daha şehrimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu proje Çocuk Oyun Dünyası. 30 bin metrekare üzerinde kurulu, tüm çocukların gidip oynayabileceği bir proje. Çünkü biz biliyoruz ki; bir şehirde çocuklar mutlu olmazsa o şehir mutlu olamaz. Çocuklar; geleceğimizin doktorları, öğretmenleri ve mühendisleri olacaktır. Bu topraklar onlara emanet edilecektir. Onun için kütüphaneler, gençlik merkezleri ve spor merkezleri yapıyoruz. Bugün itibari ile özellikle büyükşehirin sporcuları her spor branşında başarılar getirdiler. Bu bize gösteriyor ki çocuğa yatırım boşa gitmiyor, mutlak suretle karşılık veriyor. Bunun yanı sıra 1 milyon kitap dağıttık çocuklarımıza. Yine 13 ilçemizde 'Şanlıurfa'yı gezelim programı' çerçevesinde çocuklarımızı merkeze getirerek gezdiriyoruz. Ecdadın İzinde programı kapsamında Çanakkale'ye gönderiyoruz ve tarihi bizzat öğretiyoruz. Ve yine çocuklara yönelik çok projelerimiz yolda. Tekrardan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Ardından çocuklara hediyeler veren Başkan Çiftçi, günün anısına hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49