Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Ceylanpınar’da Her Türlü Tedbiri Almaya Muktedirdir
 İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci beraberinde Eğitim ve Öğretimden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Vural ile birlikte Suriye Arap Cumhuriyetindeki İç Karışıklık nedeniyle seken Uçaksavar mermilerinin isabet ettiği Ceylanpınar İlçesindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası, İlçe Öğretmenevi, Mevlana İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okullarını yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gitti.

İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına geçen İlci burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı’dan İlçenin sorunları hakkında brifing aldı. Suriye Arap Cumhuriyetinden seken Uçak Savar mermilerinden dolayı hasar gören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasını gezdikten sonra burada görev yapan memurlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve görevlerinde başarılar diledi.

Daha sonra İlçe Öğretmenevine geçen İlci burada incelemelerde bulunduktan sonra Öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Öğretmenevinin restorant ve otel kısmına isabet eden Uçaksavar mermilerinin verdiği hasar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Öğretmenevinden sonra Mevlana ve Atatürk ilk-ortaokullarına geçen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci her iki okulu gezerek Okul Müdürlerinden bilgi aldıktan sonra Suriye Arap Cumhuriyetinden seken Uçaksavar mermilerinden dolayı meydana gelen hasarları yerinde görerek onarımlar ile ilgili yetkilere gerekli talimatları verdi.

 Ceylanpınar İlçesindeki incelemelerinin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Bugün Ceylanpınar İlçesinde incelemelerde bulunmak için buraya geldik. Savaş alanına en yakın İlçelerimizden birisi olan Ceylanpınar’ın hemen yanı başında Suriye sınırı mevcut. Tabi savaşın olumsuz çirkin yüzünü burada görüyoruz. Savaşın ne kadar tahripkâr olduğunu ne kadar zalimane olduğunu kurşunların okullarımızı ve kurumlarımızı ne kadar tahrip ettiğini yerinde gördük. Okullarımıza isabet eden uçaksavar mermilerini yerinde gördük. Bu bizi derinden yaraladı gerçekten üzülüyoruz. Yanı başımızda yaşanan olayların biran önce durmasını bekliyoruz. Tedbirlerimizi yerinde almaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi savaş ortamından ve savaş psikolojisinden uzak tutacak bir takım çalışmalar içerisindeyiz. Velilerimize şunu hassaten söylemek istiyorum. Rahat olsunlar devletimiz güçlüdür devletimiz her türlü imkanı her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Bu anlamda yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında gerekirse öğrencilerimizi sınırdan daha uzak okullara nakledebiliriz. Öğrencilerimizi nakledeceğimiz okullar sınırdan daha uzaktır. İnşallah okullar açılmadan önce Suriye’deki bu olaylar biter diye temenni ediyoruz. Ben burada canla başla çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul Müdürlerimize tekrar geçmiş olsun diyor hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Ceylanpınar İlçesindeki gezisini yeni yapılan okul İnşaatlarını inceledikten sonra İlçeden ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49