Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Büyükşehrin Bir Buçuk Katrilyon Borcu Var’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz haftalık olarak düzenlediği basın açıklamasın bu haftasında Aferindeki Zeytin Dalı operasyonu, kadına şiddet, cinayet olayları ve Urfa’daki belediyeleri ele aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerin sınır ötesi olan Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı harekâtına destek verdiklerini ve milli sınırların korunması adına böyle bir operasyonun şart olduğunu söyleyen Niyazi Yanmaz, “Türk, Arap Sünni, Şii diye birbirimize kırdıracaklar ve orada keyiflerine bakacaklar.” Dedi.

Cinayet Verileri iç açıcı değil

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa’nın cinayet listesinde ilk 10’da yer alması Urfa için büyük bir tehlike olduğunu ve bunlara kadın şiddeti, madde bağımlıları ve boşanmalar eklendiğinde Türkiye’nin 9’ncu büyük ili olan Şanlıurfa için hiç iç açıcı durumların olmadığını söyledi.

Niyazi Yanmaz son olarak Büyükşehrin ve ilçe belediyelerin düzenledikleri programlarda yaptıkları israflara, masraflara ve reklamlara verdiği paraları eleştirdi. Belediyelerin yaptığı israfın haddi hesabının olmadığını söyleyen Yanmaz, büyük bir söylemde bulunarak Büyükşehir Belediyesinin 1 buçuk katrilyon borcunun olduğunu söyledi. Yapılan harcamalar ve israflara rağmen bu kadar borcun oluşmasına tepki gösteren Yanmaz, bu yapılan harcamaların vatandaşları ve halkın paraları ile yapıldığını söyledi.

‘TSK’nın Afrin operasyonunu destekliyoruz’

“Biz Şanlı ordumuzun görevini laiki ile yapmalarını burunların dahi kanamamalarını hiçbir ferdimize zerre kadar bir zarar gelmemesini istiyoruz.” Diyen Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, “İnşallah görevlerini bitirip sağ salim annelerine babalarına e ailelerine kavuşurlar diye dua edip Allah yar ve yardımcıları olsunlar. Ortadoğu’daki gidişata baktığımızda bizim için üzüntü olan şu, Ortadoğu’da ülkelerin dereceleri, emirleri, kralları idarecileri maalesef ABD ve İsrail ile iş birliği içindedirler. Yine Ortadoğu ülkelerinde İslam’ın çocukları, yine maalesef PKK, PYD, BOKO Harami, DEAŞ, El Kaide ve DAEŞ gibi gruplarda heder olup gitmedeler. Buda toplumları bir bütün olarak düşündüğümüzde bizlere büyük bir üzüntü veriyor.” Dedi.

‘Aklımızı başımıza almasak birbirimize kırdırtacaklar’

“Bugün Afrin’de gelinen noktaya değindiğimizde tabi ki TSK’nın yaptığını destekliyoruz ve başarılı olmasını istiyoruz. Diyen Niyazi Yanmaz, “Ama bu bölgenin ve bu ülkenin gençleri, çocukları ve yaşlıları hepimiz aklımızı başımıza almasak, bizi Kürt, Türk, Arap Sünni, Şii diye birbirimize kırdıracaklar ve orada keyiflerine bakacaklar. Ama biz aklımızı başımıza alırsak, birlik ve beraber içinde olursak İslam Birliğini kurarsak, ben inanıyorum ki bu işlerin üstesinden geliriz.” Diye konuştu.

‘Urfa cinayette ilk sıralarda yer alıyor’

Şanlıurfa’daki cinayet verilerin hiç iç açıcı olmadığını söyleyen Niyazi Yanmaz, “Şanlıurfa cinayet listesinde ilk 10 sırasında yer alıyor. Ben buradan Şanlıurfa halkına seslenmek istiyorum biz ağzımızı açtığımızda diyoruz ki peygamber şehriyiz. Mekke’den, Medine’den sonra en kadim şehiriz. Biz İbrahim peygamberin nesli üzerine devam ediyoruz. Güneydoğu’da Türkiye’de şiddette, kadın cinayetinde katillikte biz ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir gidişattır bu gidişatın kim sorumlusu, artık boşanmalar Türkiye’nin her yerinde arttı. Şimdi şöyle düşünelim siz kadınlar bakanlığını kurmuşsunuz, kadın için ıslah evlerini kurmuşsunuz, kadını korumak için Avrupa birliği ülkesinin altına almışsınız. Kadına her türlü şiddeti ünlemek için. Hâlbuki biz kendi inancımıza sahip çıksak, kendi ahlaki ve medeni değerimizi yaşasak, emin ol bu olayların hiç biri ortaya çıkmaz.” Diye konuştu.

‘Bunlar program ve reklam paralarını nerden getiriyorlar’

Urfa için söylüyorum eğitimde perişan durumdayız, gençlerimiz uyuşturucu bağımlılığında, perişan durumdalar.” Sözünü söyleyen Yanmaz, “Aynı durumda bakıyorsunuz Urfa’yı idare eden idareciler siyasi baz da hem de bürokraside bir vurdum duymasın sesindeler. Urfa’da bu kadar ekonomik kriz yaşarken, insanlar bu kadar işsizlikteyken bir bakıyorsunuz belediyelerimizin bir programı oluyor, 5 yıldızlı otelde. Belediyelerimizin başka bir programı oluyor Urfa’nın en lüks lokantalarında. Belediyelerin herhangi bir etkinliği oluyor bütün billboardlar doluyor. İşte bizde siyasi partiyiz, biz bir billboard yapıyoruz veya bir televizyon kanalına gidiyoruz bizde haklı olarak bir ücret talep ediyorlar bizonları ödeyemiyoruz. Bunlar nasıl o kadar paraları ödeyebiliyor ben anlayamıyorum ben bunu sizlere soruyorum.” İfadelerini kullandı.

‘Büyükşehrin bir buçuk Katrilyon borcu var’

“Yani herhangi bir belediye başkanı misafiri geldiğinde 5,10,20,50 veya 100 kişi bunların hepsini otellerde mi konukluyor.” Diyen Yanmaz, “Tabi kimse buna ses etmiyor fakir fukara ses etmiyor ondan dolayı bizim Büyükşehir Belediyesinin 1 buçuk katrilyon borcu var. Onun için şehir şehircilik değil, belediyecilik belediyecilik değildir. Bizim belediye başkanlarımız vurdumduymazlar, biz muhalefet partisi olarak bunu söylediğimizde zaman zaman iktidar partisi taraftarları bize diyorlar ki neden muhalefet yapıyorsunuz biz onların hakkını savunmak için muhalefet yapıyoruz. Türkiye’nin büyük 9. Şehir olan Şanlıurfa’da ne derseniz yerlerde Üniversitesi yerlerde, belediyeleri yerlerde, şehircilik deseniz aynı. Saadet Partisi Allahlın izni ile gelecek, Şanlıurfa halkımız tekrardan eski güzel günlere döneceklerdir. Biz bu şehrin bütün belediyelerini tek tek alacağız. Bütün Urfalılar bizi takip etsinler bu vurguna bu israfa karşı geliyorlarsa bütün Urfa halkını saadet partisi çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49