Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir, Yeşil Bir Şanlıurfa İçin Seferber Oldu

Şanlıurfa’da yeşile ve doğaya yönelik birçok çalışma başlatarak bir yandan dev yeşil alanlar, ilçelerde kent parkları oluşturulurken bir yandan da kent merkezinde orta refüjlerde, yol kenarlarda ağaçlar ile süs bitkilerinin dikim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, İlçe Belediyeler ve Kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan “Yemyeşil Urfa” projesine destek veren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları ile Şanlıurfa’da unutulmuş olan ve eskiden her yerde bulunan dut ağacı ve diğer bitkilerin dikim çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa yol ağı içinde bulunan 205 km’lik yol kenarlarına 50 bin adet dut ağacı diken Büyükşehir Belediyesi, 150 bin adet çeşitli meyve türlerinden fidan da dikerek mevcut yeşil alanlarda yaklaşık 2 milyon adet çalı ve bitki dikimi yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48