Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir, Eyyübiye'yi Yeniden İnşa Ediyor
İlçeye yönelik tüm hizmetlerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, son olarak ilçede yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek adına Asya ve Osmanlı Mahallesinde kamulaştırması yapılan yapıların yıkımını yaparak 30 metrelik bir bulvarın daha yapımına start verdi.

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNU ÇEVREYOLUNA BAĞLAYACAK BULVAR AÇILIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'Kültür ve Turizm Yolu' projesi kapsamında Balıklıgöl ve Kale Eteği arkasında gelen yolun devamı olan Eyüp Peygamber Caddesinin kesintisiz bir ulaşım ağıyla Akçakale-Evren Sanayi Çevreyoluna bağlanmasını sağlamak için Asya ve Osmanlı Mahallelerinde yıkım çalışması başlattı.

BÖLGEDE YAŞANAN TRAFİK SIKIŞIKLIĞI SONA ERECEK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol ve Mahalle Muhtarı Ahmet Çağan ve mahalle sakinlerinin katılımıyla düzenlenen yıkımda, Eyyübiye'nin kangrenleşmiş trafik sorununu sona erdirecek yol genişletme kapsamında ilk kepçe vuruldu.

30 METRELİK YOLUN 1. ETAP ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Eyyübiye İlçesi Asya Mahallesinde 1.etapta 30 metre genişliğinde 740 metre uzunluğundaki yolu 43 adet yapıyı kamulaştırarak ilçeye kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, 22 adet evin kamulaştırması için uzlaşma sağlayarak uzlaşma bedeli olarak ta 1.525.000,00 TL'yi hak sahiplerine ödedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: EYYÜBİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak Eyyübiye ilçesini yeniden inşa ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçeye kazandırılan hizmetlerden bahsetti ve beraberindekilerle birlikte bölgedeki yıkımı başlattı.

Başkan Beyazgül, "Burası yüksek gerilim hattının olduğu bir bölge. Bu nedenle ölümler oluyordu. Seçim öncesi il başkanımız ve ilçe belediye başkanımla beraber sorunları yerinde tespit etmiştik. Bu güzergâhta evler vardı. Bu evler aslında bir yerde de Eyüp Peygamber ile Akçakale yolu arasındaki güzergâhı tıkıyor ve TOKİ’ ye ulaşımı engelliyordu. Bunun açılması gerekiyordu. Buradaki herkesinde ortak fikri bu yolun bir an önce açılmasıydı. Eyyübiye’ye hizmet gidecekse yollarını artırmakla, yeşil alanlarını artırmakla, tapu sorunuzu çözmekle mümkündür. Bir müddet önce Mehmet Kuş başkanımızın da girişimiyle de bu bölgede doğalgaz çalışmalarını başlattık. Eyyübiye’nin tamamına doğalgaz gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Eyyübiye aslına bakarsanız yeniden inşa ediliyor. Yeniden yollar yapılıyor. Yeniden yeşil alanlar yapılıyor. Bundan bir süre önce Millet Bahçesinin yeri 150 dönümden 180 dönüme çıkarıldı. Eyyübiye’de bir yeşil yaprak, yeşil alan bulmak pek mümkün değilken şimdi 180 dönüm oldu. Bugün de aynı iddiamızı sürdürüyoruz. Burası ne yazık ki dezavantajlı bir bölgemiz, burası insanların yaşamı için çok elverişli olmayan yapılardan oluşmuş. Fakat biz bu bölgede çokça çalışmak zorunda olduğumuzu kabul ediyoruz. Bütün ekibimizle muhtarlarımızla belediye başkanlarımızla biriz ilçemiz için çalışıyoruz. Burasının açılması gerekiyordu yıkacağız. Diğer taraftan farklı ilçelerde de çalışmalar devam ediyor. Peygamberler şehrinde hizmet etmeyi bizlere nasip ettiği için Allah’ımıza hamd ediyoruz. Milletimizin bizlere verdiği desteklerden ötürü de teşekkür ediyoruz. Şimdi bismillah diyerek yeni ve geniş bir yolumuzun açılışına hep birlikte şahitlik ediyoruz"dedi.

BAŞKAN KUŞ: EYYÜBİYE ZEYNEL BAŞKAN İLE KUŞ GİBİ UÇACAK DEMİŞTİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün Şanlıurfa'ya ve Eyyübiye'ye kazandırdığı hizmetlere dikkat çeken Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, "Seçimden önce ve sonra hep ifade ettim. Zeynel Abidin Beyazgül ile Eyyübiye Kuş gibi uçacaktır dedim. Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül için sosyal mecralarda yıkan Başkan ifadeleri kullanılıyor. Başkan Eyyübiye'de yıkım yapıyor doğrudur. Peki Eyyübiye çarpık bir şekilde yapılaşırken nerdeydiniz. Bu eleştirenlere soruyorum. Birileri çıksın yıkım yapmadan Eyyübiye'yi yeniden inşa edebileceğini anlatsın. Ben buradan ilçe halkım adına Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e şükranlarımı iletiyorum. Bugün yıkımını başlattığımız mahallemiz yüksek gerilim hattının altı. Yıkım sayesinde Eyüp Peygamber caddesini Akçakale Caddesine birleştiriyoruz. Ayrıca bu riskin altında yaşam süren vatandaşlarımızı kamulaştırma yaparak başka bölgelerde daha iyi yaşam şartları altında yaşamalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Yıllardır bölgede kanayan yara olan trafik soruruna çözüm bulan Başkan Beyazgül ve İlçe Belediye Başkanı Kuş'a teşekkür eden AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol, "Yıllardır ilçemizin Asya ve Osmanlı Mahallesinde büyük bir tehlike arz eden yüksek gerilim hatlarının hemen altında inşa edilmiş yapıların yıkımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Beyazgül ve İlçe Belediye Başkanımız Mehmet Kuş'a teşekkür ediyoruz. Burası yüksek gerilimden dolayı üzücü can kayıplarının yaşandığı bir mahalledir. Başlatılan yol çalışmasından dolayı emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e çalışmalarından dolayı teşekkür eden Asya Mahalle Muhtarı Ahmet Çağan, "Burası yıllardır tıkanmış bir yoldu. Başkanımız Beyazgül burayı ziyaret ettiğinde kendisine aktardık. Oda fazla zaman geçirmeden talimat verdi. Ekipler gelip hızlıca yolu açmak için çalışma başlattı" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49