Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

‘Bu durum ABD ve İsrail’e pahalıya mal olacaktır’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz haftalık düzenlediği basın açıklamasının bu haftaki konuları kömür ve Kudüs oldu. İlk olarak Şanlıurfa’da maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara sosyal yardım gereği dağıtılan kömürlere tepki gösteren Niyazi Yanmaz dağıtılan kömürlerin, miktarlarının belirlendiğinden eksik çıktığını ve dağıtılan kömür miktarının da eksik olduğunu söyleyerek kömürlerinde kalitesizliğine tepki gösterdi. Bu konuda vatandaşlardan sürekli şikayet geldiğini de söyleyen Yanmaz, devletin vazifesini yaptığını ama gelen kömürlerin taştan farksız olduğunu söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, son olarak ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınayan ve böyle bir kararı tanımayacaklarını söyleyen Yanmaz, Kudüs her zaman Filistin’in başkenti olarak kalacağı ve bunu yaptıkları basın açıklamaları ile tepki gösterdiklerini be göstermeye de devam edeceklerini söyledi.

‘Bir takım yanlış uygulama ve şüphe uyandıran tablolar gördük’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, “Değerli arkadaşlar siyasi irade de otorite boşluğu olunca maalesef bu durum bürokrasiye de yansımaktadır. Şöyle ki şehrimizde fakir fukaraya yakacak yardımı olarak kömür verilmektedir. Bu durum sosyal devletin yaptığı ve yapması gereken mecburi bir görevdir. Ancak vatandaşların bize şikâyetleri üzerine araştırdık bir takım yanlış uygulama ve şüphe uyandıran tablolar gördük. Bu durumu, siz değerli basın mensupları aracılığıyla hem Urfa kamuoyuna duyurmak hem de bu konuyla alakalı yetkilileri uyarmak istiyoruz.” dedi.

‘Kömür torbaların miktarı hep eksik çıkıyor’

“Sosyal yardımlaşmanın verdiği kömür torbaları 25 kg kabul edilmektedir. Ancak bizim şahit olduğumuz kömür torbaları hep eksik çıkmaktadır.” Diyen Niyazi Yanmaz, “Ayrıca 750 kg kömür istihkakı olan 30 torba verilmesi gereken bir aileye 21 torba verilmekte ve torbalarda en azami 20 kg gelmektedir. Dolaysıyla vatandaşa eksik kömür verilmektedir. Kömürler çok kalitesizdir. Hem yanmış hem de yanmamış kömürlerden birer örnek gösteriyoruz.” diye konuştu.

‘Yetkilileri sorumluları uyarıyoruz’

Torbalara kömürden ziyade taşların konulduğunu söyleyen Yanmaz, “Gördüğünüz gibi kömürden ziyade torbalara taş konulmuştur. Devlet kendi vazifesini yapıyor vatandaşına yardım ediyor ancak kömür vatandaşa hem eksik hem de kalitesiz ulaşmaktadır. Biz buradan yetkilileri sorumluları uyarıyoruz. Bir yanlışlık, hata, ihmal veya haksız bir kazanç söz konusu ise önlemler ve tedbirler alınsın. Vatandaşın bize aksettirdiği gibi ise sorumlu olanlar hakkında gereken işlem yapılsın.” İfadelerini kullandı.

‘Bu durum ABD ve İsrail’e pahalıya mal olacaktır’

“Hepimizin bildiği gibi bölgemizi, İslam Âlemini ve dünyayı kaosa sürükleyecek olan ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak tanıması büyük tepkiler doğurmuştur.” Diyen Yanmaz, “Bütün dünya’da Müslüman olsun olmasın bu zulüm’e ve haksızlığa karşı mitingler, yürüyüşler ve gösteriler düzenlenmektedir. ABD ve İsrail’in bu yanlış karardan dönmemesi halinde dünya büyük ve kanlı olaylara sahne olacaktır. Kudüs Müslümanlar için çok önem arz eden bir şehirdir. Ve Mescit-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Bu yüzden bu sorun uzlaşma ile çözülmelidir. Aksi takdirde bu durum ABD ve İsrail’e pahalıya mal olacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘Yaptığımız her Kudüs mitingi için bir bedel ödedik’

Yanmaz son olarak şunları kaydetti, “Biz Milli Görüş partilileri olarak Kudüs kırmızıçizgimizdir ve vazgeçilmezimizdir. 12 Eylül 1980’de Konya’da yapmış olduğumuz Kudüs mitingi için bir bedel ödedik. 28 Şubat 1997’de Ankara/Sincan’da Partimizin düzenlemiş olduğu Kudüs gecesi için bedel ödedik. Kanımızın son damlasına kadar her zaman bedel ödemeye razıyız ve hazırız. 10 Aralık Pazar günü Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının organizasyonunda STK’larında katılımı ile Yenikapı’da ‘‘ KUDÜS İSLAMINDIR ’’ adı altında miting yaptık. Biz meydana parti bayraklarımızı taşımadık Saadet Partisini ifade eden hiçbir sembol kullanmadık. Gayemiz Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmasıdır.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
UrfaYanmazSadatNıyazı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49