Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor muzaffer patates hasad

Bu haber kez okundu.

Borsa’dan Organik Pamuk İstişare Toplantısı
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, organik pamuk üretiminin sadece belge üzerinde yapılmaması için çaba göstereceklerini söyledi.
Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın organizasyonuyla Organik Pamuk istişare toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Derviş Göçer,  Şanlıurfa ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek,  Çukobirlik Başkanı Selahattin Güneş, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, çırçır fabrikası sahipleri katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda organik pamuğun geleceği konuşuldu. Organik Pamuk konusunda bilgi veren Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, bazı üreticilerin organik pamuk üretimini sadece belge üzerinde yaptıklarını ifade ederek bu durumun önlenmesi gerektiğini kaydetti. Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak bu yönde çalışmalarının olduğunu belirten Çiçek, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Sanayicilerin organik pamuk üretiminin sadece belge üzerinde yapıldığını şikayet etmesi üzerine Çiçek; Ticaret Borsası olarak bunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Tam donanımlı bir çırçır fabrikasının yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olduğunu da aktaran Çiçek, “Sanayicilerimiz organik pamuğun sadece belge üzerinde yapıldığını söylüyor. Eğer böyleyse bu durum çırçırcılara arasında haksız kazanca neden oluyor.” diye konuştu. Pamuk kirliliği ile mücadele için de daha önce bir komisyon oluşturduklarını hatırlatan Çiçek,  bunun sonucunda pamukta kirliliğin giderek azaldığını söyledi. Pamuğun stratejik bir  ürün olduğunu aktaran Çiçek; “bu nedenledir ki pamuk bölgemiz için çok önemli, Şanlıurfa’da yetişen pamuk Ege Bölgesi’ndeki pamukla eşdeğer. Pamuktaki kirlilik sorununu büyük oranda çözdük.” dedi.
Gerçekleştirilen toplantıda; çırçırcıların şikayeti üzerine bir komisyon oluşturuldu.  Oluşturulan komisyon organik pamuk ile ilgili şikayetleri yetkili kurumlara bildirecek.  Toplantı sonunda Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından pamuk istişare toplantılarının periyodik bir şekilde yapılacağı kararlaştırıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49