Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Birecik’in Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı
ABDULLAH YİĞİT
 
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi 11 Temmuz ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlandı.
 
Birecik ilçesinin kurtuluş yıl dönümü  Adnan Menderes meydanında yapıldı. Birecik’in  93. kurtuluş günü nedeni ile Birecik Kaymakamlığı Çelenk ini Birecik Kaymakam Vekili Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik Atatürk büstüne sundu.
 
İstiklal Marşı ve saygı duruşu yapıldıktan sonra günün anlam ve önemini konuşmalar yapıldı.
 
Birecik Belediye Başkanı Av.Mehmet Faruk Pınarbaşı yaptığı konuşmada “Muhterem Birecikliler bu gün güzel bir gün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yılını idrak ediyoruz .kurtuluşumuz kutlu ve mübarek olsun .değerli hemşerilerim 1.dünya savaşının akabinde .bu cennet vatan düşman kuvvetlerince işgal edilmişti.Birecik ilçemiz de önce İngiliz’lerin, sonrada Fransız’ların işgaline maruz kaldı .Dünya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Birecik’in atalarımızın aç susuz imkansızlıklar içinde dahi savunmaları sonucunda düşman işgalinden kurtulmuştur ecdadımızın 11 Temmuz’da yazdığı bu destan önemli ve anlamlıdır .böylesi günlerin ilelebet hatırlanması gerekir.
 
Ecdadımız yurt savunmasında gösterdiği dirençle ,düşman işgalinin kırılmasında her türlü fedakarlığı gösterip birlik ve beraberliğini korumuş eşi görülmemiş bir mücadele örneği vermiştir .Birecikliler ülkenin bölünmez bütünlüğü ve beraberliği için kahramanlıkları ile tarih içinde görevlerini yerine getirmiş büyük bir destan yazmıştır.
 
Aziz Birecikliler ,93 yıl önce milletimize yakışır bir davranış sergileyerek Türk ulusunun haksızlığına karşı baş kaldırışını hal ve şartlar ne olursa olsun hür yaşamından bir an dahi vazgeçmeyeceğini ,Dünya’ya haykırışının en bariz örneğini yaşatan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum .Allah Teala bizleri dinimizden kültürümüzden bayrağımızdan ,bu topraklar üzerinde sonsuza kadar bağımsız ve müreffeh yaşamaktan mahrum etmesin Birecik ilçemizin ve tüm halkımızın kurtuluş gününüzü en içten dileklerimle kutlarım dedi”
 
Daha sonra Birecik belediyesi tarafından Birecik kalesinde 11 pare top atıldı . Birecik halk eğitim müdürlüğü folklor  ekip aldığı oyunlar sonucunda kurtuluş töreni son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49