Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Bir ehliyet için iki kişiye ceza kesildi
Naci Çetindağ
Şanlıurfa merkeze bağlı Kınalı köyünde oturan Fehmi ve Abdülkafur Kurt, trafik cezası mağdurları olduğunu öne sürdü.

Kınalı köyünde oturan ve zaman zaman Şanlıurfa merkeze gelen iki kardeş, trafik denetlemesi yapan polis ekipleri tarafından ehliyet cezasına çarptırıldı. Aracı kullanan Fehmi Kurt ehliyeti olmadığı gerekçesiyle kendisine ceza yazıldı. Kendisine kesilen cezanın, abisi ve arabasına da yazıldığını belirten Kurt, aynı suça iki kişinin sorumlu olmasından şikayetçi oldu. Ortada bir yanlışlık olabileceğini düşündüğünü söyleyen Kurt, eğer yanlışlık varsa bu yanlışın düzelmesi gerektiğini söyledi. Aynı cezanın iki ayrı kişiye kesilmesi durumunda mağdur olduklarını dile getiren Kurt kardeşler, bu konuda valilikten yardım talebinde bulundu. Günlük yevmiyelerle çalıştıklarını iddia eden Kurt kardeşler, kendilerine kesilen 2940 lirayı ödeyecek durumda olmadıklarını söyledi. Ehliyeti olmayan Fehmi Kurt’a kesilen 1470 lira para cezasının, abisine de kesildiğini ve toplamda 2940 lira para cezalarının bulunduğunu söyleyen Kurt kardeşler, ikinci kişiye gelen cezaya akıl erdiğremediklerini kaydetti. Kesilen 2940 lira para cezasının çarptırıcı olduğunu söyleyen Fehmi Kurt, bu konuda trafik ekiplerinin kendilerine yardım etmesini veya ikinci kişiye yazılan cezanın sebebini öğrenmek istediklerini kaydetti. Bu kadar cezayı ödeyecek durumda olmadıklarını söyleyen Fehmi Kurt, “Bir gün köyden şehre gittim ve dönüş sırasında itfaiye binasının önünde kontrol yapan polis ekipleri aracı durdurarak, ehliyet kontrolü yaptı. Ehliyetim olmadığı için aracımı bağlayıp, bana ceza yazdılar, geçtiğimiz günlerde aynı ceza abime de geldi. Ehliyetsiz araç kullanan benim, abime neden ceza kesiliyor. Toplamda 2940 lira para ceza kesilmiş bize, biz günlük yevmiyelerle çalışıyoruz bu cezayı nasıl ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarlalarda günlük yevmiyeyle çalışarak kendilerini ve annelerine bakmak zorunda olduklarını söyleyen Kurt kardeşler, kendilerine gönderilen ceza faturasıyla birlikte valilikten yardım beklediklerini söylerken, Abi olan Abdülkafur Kurt, “kardeşim mecburi bir durum için Şanlıurfa’ya gitmişti, acil olduğu ve ben evde olmadığım için aracı o kullanmış, kontrol yapan polisler, ehliyeti olmadığı için kendisine ceza yazılmış, onu anladım da bana neden ceza kesiliyor. Zar zor geçimimizi sağlıyoruz, bir de bu cezayı ödeyecek parayı nereden bulalım” şeklinde konuştu.

Bu duruma isyan ederek, ağlayan anne Kurt ise, oğullarına yapılan bu durumun düzeltilmesini istedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49