Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

“Beyaz altın” çiftçileri zor durumda bıraktı
Şanlıurfa’da bu yıl pamuklar çok gelişti ancak koza tutmadı.
Bütün bakımlara rağmen koza tutmayan pamuklar çiftçilerin moralini bozdu. Kimyevi gübre ve haşerelere karşı korumak için çeşitli ilaçlar kullandıklarını ifade eden çiftçiler, verilen emeklerin boşa gittiğini söyledi. Pamuk tarlalarından bekledikleri verimi alamayacaklarını söyleyen çiftçiler, “Pamuklarımıza gözümüz gibi baktık ama olmadı. Her türlü hizmeti verdik kimyevi gübre kullandık, haşarat ilaçlama sertifikalı tohum kullandık. Alacağımızın iki katı kadar masraf yaptık, pamuklarımız sazlık kadar boy aldı ama koza tutmadı. Çok kötü durumdayız, Şanlıurfa esnafına olan borçlarımızı ödeme güçlüğü çekiyoruz. Traktörümüzü ve tarlamızı satmak zorunda kalacağız, pamuk hasadını alacağız ama ödeme zamanı da geliyor çıkmaza girdik” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49