Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

BDP'ye Uyarı
 Bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, BDP'lileri uyararak "Adalet Bakanlığı ile aranızı açmayın." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Camii'nde kıldı. Vatandaşlar yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı camiye üst aramasından sonra girdi.

Mimar Sinan Camii'nde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da bayram namazını kıldı.

BDP'Yİ UYARDI

Başbakan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Bdp'ye mesaj gönderen Başbakan, "Dikkat edin, Adalet Bakanlığı ile aranız açılmasın." dedi.

Başbakan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Öncelikle kurban bayramımızı milletimizin birlik ve beraberliğine ve insanlığın barışına vesile olmasını temenni ediyorum. Özellikle Mısır'da Suriye'de Myanmar'da, Afrika'nın değişik bölgelerinde sıkıntılarla girdik. İnsanların kimyasal silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Bütün bu olayların saptırmalarla tanımı izahı bizleri ayrıca üzmektedir. Yani kimyasal silahlarla öldürmenin sanki suç olmadığı, ki 1400 tane kimyasal silahla öldürülen var, 120 bine yakın insan konvansiyonel silahlarla öldürülmüş, sanki suç değilmiş gibi bir tablo ortada. Burada insanlar öldürülüyorsa bunların hepsi suçtur. Bunlara karşı tüm ülkelerin ortak tavır alması gerekir.

"TARİH HESABINI UYARDI"

BM Güvenlik Konseyi zaten istikametini kaybetmiş vaziyette. Daimi üyeler arasındaki sıkıntılarla BM Güvenlik Konseyi'nde kararsızlık işliyor. Bunun tarihe hesabını veremeyeceklerdir. Bizler bugün varız yarın yokuz. Ama bu hesabı tarihin soracağına inanıyorum. Temennimiz en azından milletimiz için İslam dünyası için birlik beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum.

MİLLİ MAÇ

Skoru konuşmaya gerek yok. Obana göre şu anda yıldızları saymaya gayret edenlerin sorunudur. Bizim tek hedefimiz galip çıkmaktır. Çünkü galip çıkmadığımız takdirde hiçbir anlamı yok. Sonra ikinciler arasındaki süreç önemli. Playoff'a yeter ki kalalım, mücadele farklı olacaktır. Bizim son üç maçtaki performans gayet güzel. Onun için tabi dün Fatih Hoca ile de görüştüm.

İnşallah bu maçı bu gece televizyonda seyreder ve bütün dualarımızla her şeyimizle onların yanında olacağız. İnanıyorum ki Şükrü Saraçoğlu'nda bu akşam Türk milleti tek yürek olarak Milli Takım'ın yanında yer alacaktır. Tabi zor bir takım. Ama futbolun zoru kolayı yoktur. Aynı Hollanda, Estonya ile 2-2 kaldı. Ama aynı Estonya'yı biz 2-0 yendik. Burası da Türkiye sağı solu belli olmaz.

BALYOZ İSTİFALARI

Tabi böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Bu konuda samimi dürüst vatanını milletini seven bir generalin ve bir amiralin böyle süreçte istifa etmesini gerekmezdi. Nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak da mümkün değil. yargının vermiş olduğu bir karar vardır, ama gerekçesini bilmeden açıklama yapmayı doğru bulmuyorum.

ÖCALAN'IN MESAJI

Henüz bana gelmiş bu konuda net kesin bilgiler yok. O konuyla ilgili de yorum yapmak doğru olmaz. Yorum yapmam sıkıntı olabilir.

BDP'YE UYARI

BDP'nin İmralı'yla arasının açılıp açılmamasından çok, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığı'mızla arayı açmamasına dikkat etsin. Bu dozda giderse, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de evet diyemeyiz. Görüşmeler de zora girer. Bunu çok açık ve net söylemek zorundayım.

YEREL SEÇİMLER

Bizim 26-27'sinde belirlediğimiz heyet temayül yoklamasını yapacaklar. Ardından bizler üst kurulda değerlendireceğiz. Kesin neticeye vardığımız büyükşehirleri ve ilçelerini açıklayacağız. İl ve ilçeler yönetimleriyle, kadın kolları, gençlik kolları yönetimleriyle katılacaklar. Buradan çıkan neticeleri üst kurula çıkacaklar. Üst kurul da gerekirse kamuoyu araştırmalarına da gideceğiz. Nihai kararımızı vermiş olacağız. Bunun ardından da 51 vilayeti il ve ilçeleriyle nihai kararlarımızı verip adımı atacağız. Temayül yoklamasıyla tatmin olmadığımız yerde kamuoyu yoklamalarını yapacağız.

BAYRAMI NEREDE GEÇİRECEKSİNİZ?

İstanbul, İstanbul dışı, ama Türkiye. Daha bugün buradayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49